Maç tekrar edilecek mi? İşte Özdemir'in cevabı...

06.02.2020 - 15:15 | Son Güncellenme: 06.02.2020 - 15:15

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Göztepe - Beşiktaş maçının tekrar edilip edilmeyeceğiyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Maç tekrar edilecek mi? İşte detaylar...

Ertelemeyle ilgili flaş sözler!

Özdemir konuyla ilgili gelen soruya şu cevabı verdi:

"Evet müracaatları var. Bir kere bu bizim işimiz değil. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımı kastediyorum. Gelen müracaatı Merkez Hakem Kurulu (MHK) değerlendirecektir. Şu anda değerlendirme aşamasındayız. İki tane konu var aslında. Gaziantep'in de Gençlerbirliği maçıyla ilgili bir başvurusu yaptı. MHK ikisini birlikte inceliyor. IFAB'a yazdılar. Onların da görüşlerini alacaklar, bir karar verecekler ve bizi bilgilendirecekler. Sonra biz de kamuoyuna açıklayacağız. Süreç bu şekilde."

Süreç neden uzadı?

Daha sonra Özdemir'e kararın neden bu kadar geciktiği ve MHK'ye bu yönde bir uyarı yapıp yapmadığı soruldu. TFF Başkanı, "MHK, IFAB'a yazacak, IFAB inceliyor. Kritik bir karar. Ben de kendisiyle (MHK Başkanı) konuşuyorum, hızlandırılması için talepte bulundum. Ayın 20'sinde yönetim kurulu toplantısı var. Eğer toplantı öncesi MHK'den bilgi gelirse bunu önceye çeker ve kararı açıklarız" cevabını verdi. 

Atilla Türker, MHK'nin görüşünü açıklamıştı!

Ajansspor yazarı, Radyospor programcısı Atilla Türker, 5 Şubat'taki 'Markaj' programında MHK'nin Göztepe - Beşiktaş maçıyla ilgili düşüncesini açıklamıştı.

"Hüseyin Göçek yaptığı savunmada top havadayken düdük çaldığını söylemiyor. MHK de böyle olunca olayı hakem hatası olarak değerlendiriyor. Bu şartlar altında MHK, hakemden gelen savunma sonrası TFF'ye 'Kural hatası yok' dedi. Ancak son kararı TFF Yönetim Kurulu verecek."

MHK'nin bu görüşü ve Nihat Özdemir'in açıklamaları göz önüne alındığında federasyondan maç tekrarıyla ilgili olumsuz bir karar çıkması muhtemel gözüküyor.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler