UEFA'dan Ceza Alan Macaristan ve İngiltere Tribünlerini Çocuklara Açıyor

Akın Ungan
03.06.2022 - 12:15 | Son Güncellenme: 03.06.2022 - 13:41

Euro 2020'de tribünde çıkan olaylar nedeniyle seyircisiz oynama cezası alan Macaristan ve İngiltere, UEFA Disiplin Talimatı'ndaki maddeye dayanarak tribünleri 14 yaşından küçüklere açacak.

UEFA'dan Ceza Alan Macaristan ve İngiltere Tribünlerini Çocuklara Açıyor

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

UEFA, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Euro 2020’nin ev sahiplerinden Macaristan’a, turnuva sırasında taraftarlarının ayrımcı davranışları nedeniyle kendi müsabakalarında uygulanmak üzere 3 maç seyircisiz oynama cezası vermiş, bunlardan birinin 2 yıl şartlı olarak ertelendiğini açıklamıştı.

FIFA da ayrıca kendi müsabakalarında uygulanmak üzere Macaristan Milli Takımı’na Dünya Kupası elemelerinde oynanan Macaristan-İngiltere karşılaşmasında taraftarlarının ırkçı tezahüratları ve tacizleri nedeniyle biri ertelemeli 2 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

İngiltere de ceza aldı

Ayrıca UEFA İngiltere Milli Takımı’na da Euro 2020 finalinde oynanan İngiltere-İtalya maçında taraftarlarının çıkarttığı olaylar nedeniyle 2021 Ekim ayında biri 2 yıl ertelemeli 2 seyircisiz maç oynama cezası vermişti.

Cezayı çekme vakti geldi

İşte şimdi UEFA Uluslar Ligi’nin bu hafta start almasıyla birlikte UEFA’nın verdiği cezaların uygulanması zamanı geldi. Bununla birlikte Macaristan ve İngiltere turnuvadaki ilk iç saha maçlarını seyircisiz olarak oynayacaklar. Macaristan, Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer aldığı İngiltere ile bu kez Uluslar Ligi’nde cumartesi günü Budapeşte Puşkaş Arena’da karşılaşacak.

Macaristan, çözümü buldu

Ancak İngiliz BBC ve Sky Sport’un haberlerine göre Macaristan Futbol Federasyonu, UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 73. Maddesi (h) bendine göre karşılaşmayı çocuklara açma planı yapıyor. Bu maddeye göre seyircisiz oynanan karşılaşmalarda 14 yaşına kadar çocuklar yetişkin birinin eşliğinde olmak kaydıyla okullardan veya futbol akademilerinden davetle seyircisiz karşılaşmaları ücretsiz olarak izleyebiliyorlar.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Galatasaray'da Mancini bombası! Olumlu dönüş yaptı
Habere Git

30 bin çocuk tribünde!

Habere göre Puşkaş Arena’daki karşılaşmayı bu yolla 30 bin civarında çocuğun takip etmesi bekleniyor. Aynı şekilde İngiltere Futbol Federasyonu da 11 Haziran’da İtalya ile Wolverhampton’da oynayacağı müsabakaya 2-3 bin civarında çocuk davet etmeyi planlıyor.

Sparta Prag da çocuklara oynamıştı

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Prag’da oynanan Sparta Prag-Monaco maçında ev sahibi takımın taraftarlarının Monaco'dan Aurelien Tchouameni'ye ırkçı tacizde bulunmaları nedeniyle oyunun maçın hakem tarafından durdurulmasına neden olmuşlar UEFA daha sonra bu olay nedeniyle Sparta Prag’a 1 maç seyircisiz maç oynama cezası vermişti.

Çocuklardan ırkçı hareket

Yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Sparta Prag da A Grubu’nda Rangers ile sahasında oynadığı ilk müsabakayı 73. Maddeye dayanarak 14 yaşından küçük 10.000 çocuk önünde oynatmış bu defa da çocuklar Rangers’ın siyahi oyuncusu Kamara’yı topa her dokunduğunda yuhalamıştı.

UEFA ceza vermedi

Bunun üzerine maça soruşturma açan UEFA, daha sonra Etik ve Disiplin Komitesi’nin yaptığı soruşturma sonunda ırkçı veya ayrımcı davranışlar konusunda yeterli kanıt bulunamaması nedeniyle Sparta Prag'a ceza verilmesine gerek olmadığına karar vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler