Macaristan zirvede turladı!

22.06.2016 - 20:53 | Son Güncellenme: 23.06.2016 - 00:00

EURO 2016 F Grubu'nda milli takımımızı çok yakından ilgilendiren mücadelede Portekiz ile karşılaşan Macaristan 3 kez öne geçmesine rağmen sahadan beraberlikle ayrıldı, grubu lider tamamladı. Portekiz ise en iyi 3.ler arasına adını yazdırdı..

Macaristan: 3 - Portekiz: 3

Stat: Lyon

Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child (İngiltere)

Macaristan: Kiraly, Lang, Guzmics, Juhasz, Korhut, Dzsudzsak, Gera (Dk. 46 Bese), Pinter, Lovrencsics (Dk. 83 Stieber), Elelk, Szalai (Dk. 71 Nemeth)

Portekiz: Rui Patrício, Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu, Gomes (Dk. 61 Quaresma), William Carvalho, Moutinho (Dk. 46 Sanches) , Mario, Nani (Dk. 81 Danilo), Ronaldo

Goller: Dk. 19 Gera, Dk. 47, 55 Dzsudzsak (Macaristan), Dk. 42 Nani, Dk. 50, 62 Ronaldo (Portekiz)

Sarı kartlar: Dk. 13 Guzmics, Dk. 28 Juhasz, Dk. 34 Gera, Dk. 56 Dzsudzsak (Macaristan)

Karşılık ataklarla başlayan mücadelede ilk gol 19. dakikada geldi. Macaristan'da Dzsudzsak'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Portekiz savunması topu uzaklaştırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Ceza sahası dışında topla buluşan Macaristanlı Gera, köşeye giden düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Portekiz, yıldız oyuncusu Ronaldo'nun uzaktan şut denemeleri ile sonucu gitmeye çalışsa da başarılı olmadı. 42. dakikada Ronaldo'nun sol taraftan ara pasıyla topla buluşan Fenerbahçeli Nani, ceza sahasının sol tarafından düzgün bir vuruşla skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıya Macaristan golle başladı. 47. dakikada Dzsudzsak'ın frikik vuruşunda Portekiz defansına çarpan top, Portekiz kalecisi Rui Patrício'yu şaşırttı ve Macaristan 2-1 öne geçti.

Çabuk toparlanan Portekiz'de Joao Mario'nun sağ taraftan yaptığı ortada Ronaldo, yakın mesafeden topu şık bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve skoru 2-2'ye getirdi.

Ataklarına devam eden Macaristan'da Dzsudzsak, ceza sahasının sol tarafından kullandığı frikikte savunmadan dönen topa yeniden vurdu ve Nani'ye çarpan top, kaleci Rui Patrício'yu bir kez daha kontrpiyede bırakarak 55. dakikada Portekiz fileleriyle buluşturdu: 3-2.

Portekiz'de 61. dakikada oyuna giren Beşiktaşlı Quaresma, maça hareketlik getirdi. Sol kanattan Quaresma'nın ortasına iyi yükselen Ronaldo, iyi bir kafa vuruşuyla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golüne imza attı: 3-3.  

Macaristan'da 64. dakikada Lovrencsics'in pasında ceza sahasında topla buluşan Elek'in şutu, direkten döndü. Kalan dakikalarda iki tarafta skoru koruma çalıştı ve mücadele 3-3 eşitlikle sonuçlandı.

Bu sonuçla Macaristan 5 puanla grubu ilk sırada tamamladı ve son 16 takım arasına kaldı. Portekiz 3 puan ve averaj farkıyla grubu en iyi üçüncüler arasında tamamlayarak üst tura çıkmaya hak kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler