Macaristan'da Hamilton ve Verstappen temas etti! Norris takım emrine uydu...

Furkan Sönmez
21.07.2024 - 17:36 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 17:53

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 13. yarışı Macaristan'da düzenlendi. Budapeşte'de düzenlenen yarışta Hamilton ve Verstappen temas etti. Detaylar.

Macaristan'da Hamilton ve Verstappen temas etti! Norris takım emrine uydu...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu sezonun 13. yarışı Macaristan'da düzenlendi. McLaren pilotu Lando Norris, pole pozisyonu başladığı yarışı 2. sırada tamamlarken, takımıyla oldukça hararetli bir münakaşaya girdi. Yarışı lider götüren Norris, takım emri ile yerini Piastri'ye verecekti ama Britanyalı pilot yerini vermek istemedi. McLaren yeniden Norris'e çağrıda bulundu ve son 3 tur kala Norris yerini Piastri'ye verdi ve Formula 1 kariyerinin ilk yarış galibiyetini elde eden pilot Piastri oldu.

Hamilton ve Verstappen temas etti

DRS mesafesini yakalayan ve Lewis Hamilton'ı geçmek isteyen Max Verstappen, tam geçerken blokaja uğradı ve teker tekere temas ederek Hamilton'ın darbesiyle havaya uçtu. Çabucak piste gelen Verstappen, Leclerc'e geçildi ve yarışı 5. sırada tamamladı.

Lewis Hamilton 200'ler kulübüne girdi

En son ki Britanya GP'de yarış galibiyeti kazanan Lewis Hamilton, bu sezonki üçüncü podyumunu elde etti ve kariyerindeki 200. podyumuna ulaştı. Hamilton ayrıca 200 kez podyum barajına ulaşan tarihteki ilk Formula 1 pilotu oldu.

Macaristan'da McLaren şov

McLaren, bu sezonki 2. galibiyetini elde etti. Bu sezon Lando Norris ile yarış zaferi elde eden McLaren, Oscar Piastri ile ikinci kez damalı bayrağı en önde gördü ve ilk kez damalı bayrağı ilk iki pilotuyla gördü.

Macaristan GP yarış sonucu

  1. Oscar Piastri
  2. Lando Norris
  3. Lewis Hamilton
  4. Charles Leclerc
  5. Max Verstappen
  6. Carlos Sainz
  7. Sergio Perez
  8. George Russell
  9. Yuki Tsunoda
  10. Lance Stroll
  11. Fernando Alonso
  12. Daniel Ricciardo
  13. Nico Hulkenberg
  14. Alex Albon
  15. Kevin Magnussen
  16. Valtteri Bottas
  17. Logan Sargeant
  18. Guanyu Zhou
  19. Esteban Ocon
  20. Pierre Gasly (DNF)


Senin için hazırladığımız haberler