Macaristan'da sıralama turlarına kazalar damga vurgu! Verstappen ve Norris

Furkan Sönmez
20.07.2024 - 18:01 | Son Güncellenme: 20.07.2024 - 20:34

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 13. yarışı Macaristan'da düzenlenecek. Yarış öncesi düzenlenen sıralama turlarında, pilotlar pole için savaştı. Detaylar.

Macaristan'da sıralama turlarına kazalar damga vurgu! Verstappen ve Norris

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 13. yarışı öncesi pilotlar, Macaristan'da sıralama turlarında pole pozisyonu için kıyasıya rekabet halindeydi. Sıralama turlarında pole pozisyonunun sahibi Lando Norris oldu. Tsunoda'nın kazası sonrası turunu tamamlayamayan Max Verstappen, oldukça sinirlendi ve pole pozisyonu için son bir tur atmadı.

Sergio Perez için çanlar çalıyor

Sıralama turlarının ilk seansında araba hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarpan Red Bull pilotu Sergio Perez, ilk seansta elenen isimlerden biri oldu ve kötü performansına dur diyemedi. Meksikalı pilot, Red Bull'dan kovulabilir ve yerine Yuki Tsunoda gelebilir.

George Russell'a büyük şok

Sergio Perez gibi ilk seansta elenen George Russell, pistin ıslak olmasıyla birlikte istediği tur zamanını elde edemedi. Mercedes takımı ise Russell'ın aracına, tur zamanına yetecek kadar yakıt koymadı. Britanyalı pilot bu durumdan dolayı takımına biraz kızdı.

Lewis Hamilton ikinci seansta eleniyordu

İkinci seansı 10. sırada tamamlayan Hamilton, Haas pilotlarının onu geçememesiyle birlikte Q3'e yükselmeyi başardı. Bu hafta sonu hızlı olmalarını beklemediklerini belirten Hamilton, Macaristan GP öncesi düzenlenen sıralama turlarının ikinci seansında elenmek üzereydi.

Yuki Tsunoda son seansta kaza yaptı

Hungaroring pistinde son seansın bitimine 2,5 dakika kala 5. virajda kerblere hızlı giren Yuki Tsunoda, bariyerlere çarptı ve arabanın sağ arka kanadı ile süspansiyonu paramparça hale geldi. Seans, bitime 2.13 dakika kala durduruldu ve bariyerlere onarıldıktan sonra seansa devam edildi.

Macaristan GP grid dizilimi

  1. Lando Norris
  2. Oscar Piastri
  3. Max Verstappen
  4. Carlos Sainz
  5. Lewis Hamilton
  6. Charles Leclerc
  7. Fernando Alonso
  8. Lance Stroll
  9. Daniel Ricciardo
  10. Yuki Tsunoda
  11. Nico Hulkenberg
  12. Valtteri Bottas
  13. Alex Albon
  14. Logan Sargeant
  15. Kevin Magnussen
  16. Sergio Perez
  17. George Russell
  18. Guanyu Zhou
  19. Esteban Ocon
  20. Pierre Gasly
Senin için hazırladığımız haberler