"Maçı Nihat mı yönetsin... Aziz Yıldırım böyle gitmemeliydi"

08.02.2021 - 14:57 | Son Güncellenme: 08.02.2021 - 15:05

Eski TFF Başkanı ve bir dönemde Fenerbahçe'de yöneticilik yapan Abdullah Kiğılı, Günaydın'dan Tuba Kalçık'a açıklamalarda bulundu. Kiğılı, "Çok küfür yedim TFF Başkanı olduğum dönemde. Nihat Özdemir'e üzülüyorum. Nihat benim yakın arkadaşım. TFF başkanlık teklifi ona geldiğinde "Sakın kabul etme. Hayatın alt üst olur" demiştim" dedi.

"Maçı Nihat mı yönetsin... Aziz Yıldırım böyle gitmemeliydi"

AJANSSPOR-HABER

Eski TFF Başkanı Abdullah Kiğılı, Günaydın'dan Tuba Kalçık'a çok özel açıklamalarda bulundu. Bir dönem Fenerbahçe'de yöneticilik de yapan Kiğılı, şu an TFF başkanı olan Nihat Özdemir'e üzüldüğünü belirterek "Ona bu görevi sakın kabul etme" tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

"Çok küfür yedim TFF Başkanı olduğum dönemde"

Kiğılı, TFF Başkanlığı'nın hayatı boyunca yaptığı en zor görev olduğunu belirterek şöyle konuştu:  "Çok küfür yedim TFF Başkanı olduğum dönemde. Nihat Özdemir'e üzülüyorum. Nihat benim yakın arkadaşım. TFF başkanlık teklifi ona geldiğinde "Sakın kabul etme. Hayatın alt üst olur" demiştim. Nitekim de oldu. Hakemler hata yapar; TFF başkanını suçlarlar, futbolcular hata yapar; başkanı suçlarlar. Haksızlık yapılıyor Nihat'a. Her şeyde Nihat suçlanıyor. Ne yapsın Nihat, çıkıp maçı mı yönetsin? Hakemlerin durumuna da üzülüyorum. Görüyorum maç sonrası herkes çıkıp hakemleri de eleştiriyor. Kim daha çok sesini yükseltirse zaten hakemleri tesir altına almış oluyor. Büyük kulüplere değil ama olan küçük kulüplere oluyor. TFF başkanıysan zaten haksızlığa uğrarsın. Futbolda unvanın yükseldi mi düşmanın da fazlalaşır."

'Aziz Yıldırım böyle gitmemeliydi'

Nihat Özdemir ile Fenerbahçe'de birlikte çalıştıklarını vurgulayan eski TFF Başkanı, 3 Temmuz sürecine de değindi. Aziz Yıldırım'un haksız yere hapse girdiğini belirten Kiğılı şunları söyledi: "3 Temmuz sürecini Nihat Özdemir ile yaşadım. Çok zor günlerdi. Bir daha Allah bize böyle bir şey yaşatmasın. Fenerbahçe dışında başka hiçbir takım böyle bir süreci atlatamazdı. Bizim taraftarımız dünyanın hiçbir yerinde yok. Fenerbahçe'nin değil başka takımın başına gelseydi bunlar darmadağın olurdu. Aziz Yıldırım haksız yere hapse girdi. 10 günde bir onu ziyarete giderdim, ağlayarak çıkardım oradan. Yıldırım böyle gitmemeliydi. Çok üzüldüm."

"Uzun süre şampiyon olmayınca Yıldırım kaybetti"

"Bu işte ahde vefa yoktur" diyen Kiğılı, Türkiye'nin en büyük sorununun bu olduğunu vurguladı. Kiğılı, "Günümüzdeki vefasızlık sporda da var. Aziz Yıldırım Fenerbahçe için hayatını ortaya koymuştu. Kulübe en büyük hizmeti yapan başkan Yıldırım'dır. Seçimlerde kaybetmesinin en büyük sebebi Fenerbahçe'nin şampiyon olmamasıydı. Uzun süre şampiyon olmayınca Yıldırım kaybetti" dedi.

Kiğılı,  Ali Koç'un başkanlığında Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istediğini, Mesut Özil'in transferini çok önemli bulduğunu belirterek "Şimdi "Mesut Milli Takım'da oynamadı" diye eleştiriyorlar. Çağırdınız da gelmedi mi? Buna bile laf atıyorlar" diye konuştu.

Ali Koç'a eleştiri: Kimseyle konuşmuyor

Kiğılı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a da eleştirilerde bulundu. Fenerium'dan sorumluyken Koç ile birlikte çalıştıklarını hatırlatan Kiğılı şöyle konuştu: "Ali Koç başkan adayıyken ziyaretime gelmişti, seçildikten sonra görüşmedik. Ali Koç sadece benimle değil, kimseyle pek konuşmuyor. Başkan seçildikten sonra kapımı sadece Erol Bilecik, Fenerium'la ilgili bilgi almak için çaldı. Ondan sonra da bir daha kimse aramadı. Benim zaten görev alma isteğim yok. Bu saatten sonra abi gibi destek isterlerse veririm."

Siyaset futbolun içinde mi?

Eski TFF Başkanı, futbolun içinde siyasetin bulunmadığını da iddia etti. Kiğılı şunları söyledi: "Siyasetin spora etkisi olduğunu düşünmüyorum. Kim gelirse gelsin siyaset futbolun içinde hiçbir zaman olmadı, olamaz da. Nihat gidip hakemle mi konuşacak bunu şampiyon yap diye? Ya da kulüp başkanlarıyla mı konuşacak şu şampiyon olsun diye? Akla mantığa sığmayan şeyler söyleniyor. Dedikodu bunlar hep."

Senin için hazırladığımız haberler