Maçın ardından flaş sözler: "Gerçekler ile yüzleşmenin vakti geldi"

21.08.2022 - 10:23 | Son Güncellenme: 21.08.2022 - 14:35

Trabzonspor, Antalya deplasmanında 5-2'lik ağır bir yenilgiyle ayrılırken spor yazarları heyecan fırtınası halinde geçen karşılaşmayı değerlendirdi. İşte detaylar...

Maçın ardından flaş sözler: "Gerçekler ile yüzleşmenin vakti geldi"

Trabzonspor, Süper Lig'in 3. haftasında Antalyaspor'a konuk oldu. Ev sahibi takım Fernando ve Haji Wright ile maçta 2-0 öne geçti. Bordo mavililer sonradan oyuna giren yeni transferi Enis Bardhi'nin attığı golle ilk yarıyı 2-1 geride kapattı. Konuk ekip İkinci yarıda Bardhi ile bir gol daha bularak eşitliği sağlarken, Antalyaspor Gökdeniz Bayakdar ile bir kez daha öne geçti. Trabzonspor'un yeniden beraberliği yakalamak için yüklendiği dakikalarda kırmızı beyazlılar yakaladığı kontra ataklarda iki gol daha kaydederek sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı. 

 

Trabzonspor'un ligdeki ilk yenilgisini aldığı karşılaşmayı spor yazarları da köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o değerlendirmelerden bazıları şöyle: 

Cemal Ersen: Avcı tehlikenin farkın da mı? (Milliyet)

İyi takım olmak, büyük takım olmak, hazır takım olmak, mücadele ettiğin her kulvarda ciddi sorumluluk yükler. Trabzonspor da bu örneklerden biri. Maalesef sezonun şampiyonu olmak, büyük bir maddi gelir elde etmek anlamına gelen UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gitmesine yetmedi. Dün geceki futbola bakınca endişe etmemek mümkün değil. Dolayısıyla iyi başladığı Türkiye Süper Ligi’ndeki başarısını sürdürmesi, çarşamba günü Kopenhag ile oynayacağı rövanş maçı öncesi moral anlamında önemli idi.

"Boynuz kulağı geçiyormuş dedirtti bize"

Antalyaspor sıradan bir rakip değildi. Ciddi bir tokat yedi Avrupa sınavı öncesi. Hem de ders niteliğinde oldu. Aradaki fark şunu gösterdi; teknik direktör düzeyinde boynuz kulağı geçiyormuş dedirtti bize? Değil mi Abdullah hocam! Öncelikle şunun altını çizeyim; Antalyaspor sistem takımı. Haddini de biliyor, yapabileceklerini de. Aldığı galibiyeti kimse küçümseyemez. Her anlamda üstün ve akılcı bir futbol sergiledi. Hep kazanma isteği vardı. Evet; futbolda rakibi tahlil etmek önemli. Bunu kimin daha iyi yaptığını gördük. Nuri Şahin futbolu iyi okuyan, rakibi doğru tahlil eden ve kozlarını zamanında kullanan bir çalıştırıcı.

"Kimse 'yorgunluk' masalı anlatmasın"

Bana kimse “yorgunluk” masalı anlatmasın. Bir teknik adam yediği ikinci golden sonra devre bitmeden iki oyuncu değişikliği yapıyorsa, ya yanlış tercihlerini fark etmiş, ya da verdiği kararlardan pişman olmuştur. Doğruyu bulmak için niçin bu riski göze aldı Abdullah hoca? Peki kenara aldığı o oyuncular bundan sonra hangi psikolojiyi yaşayacak?

"Trezeguet hala hangi takımda oynadığının farkında mı acaba?"

İlk yarı özelinde söylüyorum; Trabzonspor oyuncu değişikliklerine kadar hücum anlamında kocaman bir sıfır aldı. Kanatlarda Larsen ve Eren’in oyuna katkısından söz etmiyorum bile, hiç çıkamadılar. Trezeguet hala hangi takımda oynadığının farkında mı acaba? Djaniny şaşkın. Nerede ve nasıl oynayacağını çözebilmiş değil. İlk gole katkısına gelince; Abdülkadir Ömür ve son vuruşu yapan Bardhi’nin 42. dakikada oyuna alınmasını alkışlayalım mı, eleştireyim mi bilemedim. Abdullah hoca ikinci yarı başlarken bir dokunuş daha yaptı. Hugo’yu çıkardı, Bartra’yı aldı. Onun kaleyi bulan ilk şutunun direkten dönmesi, Avcı’nın tercihlerini sorgulamamazı engellemez elbette. 

İlgini Çekebilir
Nefesler kesildi, Şahin, Avcı'yı 5'ledi
Habere Git

"En sağlıklı düşünmesi gereken Avcı olmalı"

Trabzonspor üç kulvarda mücadele edecek. Kafası en net olması gereken isim, en sağlıklı düşünmesi gereken Avcı olmalı. O sıradan biri değil, son şampiyonun teknik direktörü. Hücumu da, savunmayı da birlikte kurgulamak zorunda. Dün gece Avcı’nın karnesinde “hal ve gidişe” iyi not vermek mümkün değil. 

"Şahin 'şah' dedi, Avcı 'mat' oldu"

Bardhi’nin beraberlik sayısından sonra “şapkadan tavşan” çıkmasını beklemek fantezi idi. Rakibin gücünü tartamamak ise büyük hata. Antalyaspor yabana atılacak bir takım değildi. Basın toplantısına çıkıp konuşamasa da, Nuri Şahin gibi bir çalıştırıcısı var. Futbol bilgisini tartışmam, keza “ağabeyleri” ile mücadele edecek futbol zekası var. Bu oyun anlayışında galibiyete ulaşmasına şaşırdık mı? Farklı galibiyette Avcı’nın hataları, öğrencisi Nuri Şahin’in müthiş akıl oyunları vardı. Satranç oynadılar, Şahin “şah” dedi, Avcı “mat” oldu.

"Gerçekler ile yüzleşmenin vakti geldi"

Bakın; gerçekler ile yüzleşmenin vakti geldi. Trabzonspor iyi oynamıyor, kadro derinliğine karşın yanlış oyuncu tercihlerinin bedelini ödüyor. Tehlike geliyorum derken önlem gecikiyor. Geçen sezonun son altı haftasına bakın. Şampiyonluk iyi güzel de, gelinen noktada kim mutlu ve umutlu?

Erman Toroğlu: "Bu maçı unut Devler Ligi'ne bak"

Maç başlıyor, ilk 45 dakika Trabzonspor'un orta sahası yok… Antalyaspor sazı eline alıyor, istediği gibi oynuyor… İki de gol buluyor. İkinci golden sonra Abdullah Avcı 'Bu böyle gitmez' deyip iki değişiklik yapıyor. Değişiklikler semeresini veriyor, devre biterken golü de buluyor. Haliyle bu Antalyaspor'u geriyor. Bu sefer ikinci yarı orta sahaya da hakim maça da hakim… Beraberlik golünü de buluyorlar. Ama orta alanda yaptıkları bir hata, rakibe verilen bir topla golü yiyorlar.

"Trezeguet, Nwakaeme'yi aratır hale geldi"

Nwakaeme durarak oynuyordu, defansa yardım etmiyordu tamam… Trezeguet'in bazı özellikleri vardı, açık alanda top kullanıyordu, çalımla rakipleri geçiyordu ama Trezeguet, Trabzon'a geldiğinden beri yok. Durarak oynayan Nwakaeme'yi aratır hale geldi.

"Böyle bir zemin size hiç yakışmıyor"

Futbol hatalar oyunu tamam da orta sahada göstere göstere rakibine top atarsan ve bu gollük bir topsa rakip bunu affetmez, nitekim öyle oldu. Bu yazıyı yazdığımda dakika 85… Hakemin maça çok fazla bir etkisi olmadı. Şu bir gerçek, Antalya turist şehri bir de sebze-meyve şehri… Çok mühim tarlaları var. Herhalde onlar da dediler ki 'Biz bu sahada hem futbol oynayalım hem de kavun-karpuz yetiştirelim.' Böyle iyi oynayan bir takımın var ama böyle bir zemin size hiç yakışmıyor.

"Antalyaspor, Türkiye Ligi'nin deve dişi takımlarından biri oldu"

Lig uzun bir maraton… Bu maçların telafisi var ama biz ülke olarak Şampiyonlar Ligi'ne hasretiz. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımlarımız ligde maçlarını kaybetsinler ama orada kazansınlar. Oradan gelecek her şeye maddi manevi ihtiyacımız var. Umarım Trabzonspor bunu çarşamba günü gerçekleştirir.

 

Antalya ile oynadı sırada Galatasaray var hepsi hikâye. Antalya ile hangi takım oynayacaksa bu maç çok iyi olur. Antalyaspor takımı Türkiye Ligi'nin deve dişi takımlarından biri oldu. Yani oynayacağı maçlar insanı heyecanlandırıyor. Onları da tebrik etmek lazım. İnşallah devam ederler.

Olcay Çakır: Erken uyarı (Fanatik)

Kolay kolay kaybetmeyen, gol dahi yemeyen Trabzonspor bu kez Antalya’da farklı mağlup oldu. Daha maçın başında verdiği kötü sinyallerle rakibinin oyununa boyu eğer Bordo- Mavililer'de orta alan üretkenlik bir yana savunma anlamında da açıklar verdi. Kopenhag maçında yenen golün adeta kopyası bir golle geri düşülmesi düşündürücüydü. Trabzonspor’un en iyi bildiğini iddia ettiğimiz ve alıştırdığı o pas oyununda gözükmemesi Antalyaspor’un orta alan ve kenar oyuncularının işlerini kolaylaştırmış oldu. 

"Trezeguet büyük hayal kırıklıkları yaşatmaya devam ediyor"

Hamleler erken gibi gözükse de daha da erken yapılabilirdi. Doğucan belli ki o bölgede zaman içinde yer bulabilecek, oraya adapte olabilecek bir oyuncu. Trabzonspor’da elbette çok şey beklenen isim Doğucan değil deTrezeguet idi. Büyük hayal kırıklıkları yaşatmaya devam ediyor. Ona bağlanan umutları bu denli umutsuzluğa dönüştürmesi karşılaşmanın önüne geçen bir başka konuydu. Evet, Trabzonspor dün gece 5gol yedi. Ancak 2-0 sonrası reaksiyoner takım olma özelliğine geri de dönmesini bildiler. Ancak futbolda bu tip durumlar var.

"Sonucu kötü ama iyi bir test oldu"

Oyunun Trabzonspor lehine dönüştüğünü düşündüğümüz anlarda yenen goller, bireysel hatalar farkında oluşmasının ana sebebi oldu. Abdullah Avcı ilk kurgusuyla, son kurgusuyla ve arada yaptığı bir çok oyun içi değişiklikle farklı mağlubiyete çare bulamamış oldu. Maçtan önce 'Kopenhag’ı eleyip Şampiyonlar Ligi'ne kalabilirseler, ligin telafisiolur' diyen taraftarların gözü kulağı artık çarşamba gecesinde. Öyle bir karşılaşma oldu ki, öğretileri, dersleri, olması ve olmaması gerekenleri ile erken uyarı gibiydi. Kendini gördü, iyi bir rakibe karşı test etti kendini Trabzonspor. Abdullah Avcı da oyuncularda konuya böyle yaklaşacaktır. Sonucu kötü ama iyi bir test oldu.

Aksal Yavuz: Hatalar zinciri (Milliyet)

Kolay değil, o sıcakta doksan dakika oynamak. Bir devrede bir değil, iki defa su molası verilse yeridir.  Yeşil çimlerin bile keyfi kaçmış; rengi solmuş, sararmış, ceza sahaları öbek öbek...
Bordo-mavililer için çarşamba ve pazar geceleri daha da sıcak geçecek. Zira önce Kopenhag, sonra Galatasaray ile oynayacaklar.


Antalyaspor taş gibi takım, atletik oyunculara sahipler. Geniş alan bırakırsanız duman, kanatların çalışmasına müsaade eder, orta sahayı kaptırırsanız buhar olursunuz! Bunlar yetmezmiş gibi topla çıkarken hata yaparsanız, kumdan kale gibi yıkılırsınız!

"Güler misiniz, ağlar mısınız?"

Avcı, çarşamba gününü düşünerek mini bir rotasyon yaptı ama Doğucan ile başlamak büyük riskti. Golü de çıkarken kaptırdıkları toptan zincirleme hatayla yediler ki, güler misiniz, ağlar mısınız? Fernando, topun önüne o şekil düşeceğini, o mesafeden öyle bir gol atacağını rüyasında görse inanmazdı. Hakkını teslim edelim iyi de vurdu! 


Ev sahibi, lideri olmayan, top yapamayan Trabzonspor’un orta sahasına izciler gibi kamp kurdu; al gülüm ver gülüm. Trabzonsporlu oyuncular izlemekle yetindiler o dakikaları, hata üstüne hata yaptılar, defanstan forvete varıncaya dek.  

"Çıkarken top kaptırma hastalığı pahalıya patladı"

Nihayet Avcı, ilk yarı bitmeden, daha doğrusu 2-0’dan sonra müdahale edip Ömür ve Bardri’yi oyuna aldı, karşılığını da aldı; çiçeği burnunda Bardhi ile farkı bire indirip oyuna ortak oldular.
İkinci yarı bordo-mavililer ilk yarıya oranla daha etkili oynayıp, Bardhi ile beraberliği yakaladılar ancak çıkarken top kaptırma hastalığı pahalıya patladı Trabzonspor’a! 

 

Netice itibariyle, iki topu direkte patlayan Trabzonspor, çıkarken kaptırdığı iki top sayesinde, zincirleme hatalar sonrası mağlup oldu. Oyuncuların bu maçı unutup Kopenhag maçına odaklanmaları gerekir.  Ayrıca Antalyasporlu oyuncuları ve Nuri Hoca’yı da kutlamadan bitirmeyelim.

Senin için hazırladığımız haberler