Fenerbahçe- Lugano maçının yıldızı konuştu

30.07.2024 - 22:48 | Son Güncellenme: 30.07.2024 - 23:34

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında 4-3 mağlup ettiği Lugano'yı ikinci maçta 2-1 yendi ve adını bir üst tura yazdırdı. Maç sonu Edin Dzeko değerlendirmede bulundu.

Fenerbahçe- Lugano maçının yıldızı konuştu

AJANSSPOR - HABER

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında Lugano'yu 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 59. dakikada Edin Dzeko ve 90+3. dakikada Sebastian Szymanski kaydetti. Lugano'nun tek golünü 7. dakikada Mahmoud attı.

Maç sonu Edin Dzeko açıklamalarda bulundu.

"Daha kolay olmasını isterdim"

Maçta pes etmediklerini dile getiren Edin Dzeko, "Her şey çok güzel gözüküyor. 2 galibiyet, 4 gol. Ama açıkçası bizler için zordu. Daha kolay olmasını isterdim. Ama Avrupa'da kolay maç yok. Bizler pes etmedik. Erken gol yedik, bu gol bizi dağıttı. 1-0 yenik duruma düştükten sonra bizler için güzel bir galibiyet oldu." dedi.

"Takım için iyi olan şey benim için de iyidir"

Yeni transfer En Nesyri hakkında da konuşan Dzeko, "2 tane çok kaliteli futbolcu var. Avrupa tecrübelilerinin olması çok önemli. 3 günde 1 maç yaptığınız periyotta değişiklik gerekiyor. Takım için iyi olan şey benim için de iyidir. Umarım En Nesyri de en kısa sürede fit duruma gelir. Zor maçlarımız geliyor. Cenk hazır. Umarım Fred'in sakatlığı ciddi değildir, çünkü herkese ihtiyacımız var." dedi.

Dzeko'ya büyük sevgi

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Lugano ile oynanan ilk maçta 3 gol atarak takımının 4-3'lük galibiyetinde önemli rol oynayan 38 yaşındaki yıldız, ikinci maçta da performansını sürdürdü.

Kadıköy'de oynanan ikinci maçta da ağları sarsan ve 1-0 gerideki takımını ateşlemeyi başaran Edin Dzeko, 2-1'lik galibiyetin mimarlarından biri oldu.

Bu gollerle birlikte sezonun ilk 2 resmi maçında 4 gole ulaşan Edin Dzeko, Kadıköy tribünlerinden büyük sevgi gördü.

Senin için hazırladığımız haberler