Maçlar hangi şehirde oynanacak? Süper Lig'deki kulüp doktoru açıkladı...

30.04.2020 - 17:44 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 17:54

Maçlar hangi şehirde oynanacak? Süper Lig'deki kulüp doktoru açıkladı...

Kasımpaşa Kulüp Doktoru Cem Ergenç, Süper Lig'in kalan haftalarında maçların bir şehirde oynanmasına karşı çıktı.

Ergenç, her takımın kendi şehrinden özel uçaklarla karşılaşmalara gitmesi gerektiğini söyledi.

Cem Ergenç, maçların İstanbul'da oynanmasının avantaj ve dezavantajlarından bahsetti.

Radyospor'da Salim Manav'ın konuğu olan Cem Ergenç, "Kasımpaşa Kulübü olarak bu süreçte oyuncularımıza uyguladığımız bireysel antrenman programlarımız oldu. Liglerin 12-13 Haziran'da başlama kararının alındıktan sonra toplanma kararı aldık. Oyuncularımızda fiziksel olarak çok ciddi problemle karşılaşmadık. Umarım ligler başlayana kadar bu şekilde devam eder." ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Antalya izole edilecek bir şehir'

"Maçların tek şehirde oynanması konusunda ben fikrimi olumsuz olarak belirtmiştim. Bilim Kurulu'nun maçların tek şehirde oynanması konusunda somut bir tavsiyesi yok. Maçların tek şehirde oynanmasını uygun bulmuyorum. Antalya konusunda benim kafamda soru işaretleri uyandı. Bunun sebebi de Antalya çok izole edilecek bir şehir değil. Her takım kendi şehrinde olup maçlar için özel uçaklar tahsil edilebilir. Bilim Kurulu'nun bu konuda aldığı net bir karar yok. Bilim Kurulu'nun vereceği kararlar daha önemli. Ben şu anda önceliğin bu olmadığını düşünüyorum."

Maçlar İstanbul'da oynanabilir mi?

"Her takımın kendi şehrinde olup maçlara özel uçakla gitmesi benim fikrim. İlla maçlar bir şehirde oynanacaksa İstanbul'un artı ve eksileri var. İstanbul koronavirüs salgınının en yüksek olduğu şehir bu çok büyük bir dezavantaj. Süper Lig'de takımların üçte biri İstanbul'da bu da önemli bir avantaj."

Senin için hazırladığımız haberler