Maçlar için en ince detaya kadar düşündüler! İki senaryo...

23.04.2020 - 16:16 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 16:25

Maçlar için en ince detaya kadar düşündüler! İki senaryo...

Birçok federasyondan önce ligleri askıya alan İsviçre, mayıs sonunda maçlara başlamak istiyor. Federasyon, 36 sayfalık bir rapor hazırladı ve yapılacakları madde madde sıraladı.

Federasyon idmanların ve maçların başlamasıyla ilgili iki opsiyon belirlemiş.

İlk olarak idmanların 27 Nisan’da yedi günlüğüne küçük gruplar eşliğinde ve temassız bir şekilde başlaması planlanıyor. 4 Mayıs’tan itibaren ise 16 gün boyunca takım idmanları. Lig ise 20 Mayıs’ta başlayacak.

İkinci senaryoda ise lig maçlarının başlama tarihi 30 Mayıs olarak belirlenmiş. İdmanlar yine 27 Nisan’da bu kez 14 günlüğüne küçük gruplar halinde ve fiziksel temas olmadan yapılacak. 11 Mayıs’tan itibaren ise 19 gün boyunca takım idmanları.

İki senaryoda da lig, kupa ve düşme play-off maçlarının 2 Ağustos’ta bitmesi hedefleniyor.

İdmanlarda nelere dikkat edilecek?

İdmanlara katılanları izole etme gibi bir durum söz konusu değil. Ancak sıkı önlemler alınacak. Her kulüp tesislerde bulunması olmazsa olmaz personeli belirleyecek. Bu kişiler haricinde kimse tesislere alınmayacak. Dezenfektan bulundurmak zorunlu. Musluklar da mümkünse fotoselli olacak.

Mutfak ve fizyo odasında görev alanlar için de detaylı bir talimatname hazırlanacak.

Kapılar her zaman açık olacak ve kirli sepetleri idman odalarının uzağında yer alacak.

Oyuncular idmana nasıl gelecek?

Oyuncular toplu taşıma ile idmana gelemeyecekler. Sadece araç ve bisikletle gelebiliyorlar. Eğer bu mümkün değilse futbolcular için özel otobüsler ayarlanacak. Oyuncular arasında en az 5 sıra olmak zorunda. Bütün yolcular maske takmak, inerken ve binerken ellerini dezenfekte etmek zorunda. Otobüs her yolculuk sonrası dezenfekte edilecek.

Oyuncular ve antrenör ekibi ilk idmandan önce mutlak suretle koronavirüs testi olmalı. Sonrasında iki haftada bir test öngörülüyor.

İdmanlarda nelere dikkat edilecek?

İlk aşamada idmanlarda aynı anda 5 futbolcu olabilecek. Oyuncular belirlenen saat aralıklarda soyunma odasında bulunmalı.

2 metrelik sosyal mesafe kuralına uyulmalı. Her futbolcu kendisi için hazırlanmış krampon, su şişesi ve ekipmanları kullanacak. Bunlar mümkün olduğunda birbirinden uzakta olacak.

İdman sonrası giyilen kıyafetler kramponlar hariç kirli sepetine atılacak. Kramponlar ise soyunma odasında bırakılacak.

Tesislerde 5 futbolcunun haricinde 3 antrenör, 1 fizyo, 1 malzemeci, 1 depo sorumlusu, 3 veya 4 temizlik görevlisi, 1 doktor ve 1 güvenlik görevlisi yer alabilecek.

Takım idmanlarına geçildiğinde ise tesislerdeki görevliler düzenli olarak dezenfekte olmalı, ellerini yıkamalı ve maske takmalı.

Tesislere giren her kişi yeni yıkanmış kıyafet giymeli ve ellerini dezenfekte etmeli. Fizyo odasını maksimum iki futbolcu kullanabilecek. Eğer uygunsa duşlar evde alınacak.

Futbolcular kullandıkları alanları ve dokundukları yüzeyleri dezenfekte etmek zorunda.

Tesislerde yenecek yemekler de önceden özel olarak hazırlanacak. Oyuncular idmandan önce üzerlerinde isimlerinin ya da numaralarının yazıldığı yemek çantaları teslim alacak. Yemekler tek yenecek.

Maçlarda yapılacak düzenlemeler

Seyircisiz olarak oynanacak maçlarda çocuk maskotlar olmayacak. Ayrıca sarılmak, tokalaşmak yasak olacak.

Gollerden sonra takım arkadaşlarıyla sevinmek yasak değil ancak tavsiye edilmiyor.

Süper Lig maçlarında statta en fazla 200 kişi bulunabilecek. Bir alt lig içinse bu sayı 140 olarak belirlenmiş.

Stadyumda olacak herkes girişte kimliklerini göstermek zorunda. Herkes girişte ellerini yıkayacak. Ayrıca temassız bir şekilde ateşleri ölçülecek.

Bütün futbolcu, hakem ve televizyon yayıncıları maç günü test edilmiş olmak zorunda.

Maçlar için stada girebilecekler şu şekilde belirlenmiş:

18 futbolcu

12 teknik ekip ve çalışan

4 hakem

1 gözlemci

1 hakem antrenörü

5 takıma başına kulüp üyesi

1 maç sorumlusu

1 güvenlik şefi

8 top toplayıcı

25 güvenlik görevlisi

3 stadyum görevlisi

2 teknisyen

1 doping kontrol sorumlusu

4 sağlık çalışanı

3 stadyum sorumlusu

2 polis müdürü

2 gıda dağıtım şirketi çalışanı

2 temizlik personeli

33 televizyon prodüksiyonu ekibi

20 SRF ve TeleClub editörü

17 gazeteci

Maçlar tek statta!

Blick gazetesine göre maçlar tek bir stadyumda oynanabilir. Cumartesi iki, Pazar üç maç düşünülüyor. Bu sayede lojistik masraflar azalacak ve bazı bölgelerde devam eden kısıtlamalardan etkilenilmeyecek.

23 haftası geride kalan İsviçre Süper Ligi’nde St. Gallen 45 puanla liderlik koltuğunda oturuyordu. Aynı puandaki Young Boys ikinci, 40 puanlı Basel ise üçüncü sıradaydı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler