Maçlar seyircili oynanabilir mi? Servet Yardımcı açıkladı!

18.06.2020 - 16:58 | Son Güncellenme: 18.06.2020 - 17:14

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı!

Maçlar seyircili oynanabilir mi? Servet Yardımcı açıkladı!

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Şampiyonlar Ligi finali neden Portekiz'e alındı? Şampiyonlar Ligi finalinin maddi getirisi ne kadar olacak? Lig maçları seyircili oynanabilir mi?

İngiltere memnun değil!

Servet Yardımcı, İstanbul'da oynanması planlanan 2020 Şampiyonlar Ligi finalinin ertelenmesini değerlendirdi. UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, "Biz her zaman için Şampiyonlar Ligi finalinin seyircili oynanmasını istedik. Seyirci olmadan futbolun tadı tuzu olmuyor. Bu durumun İstanbul'a bir ekonomik katkısı olacak ve 2005 yılındaki unutulmaz finalin bir tekrarını yaşayacağız. Burada bizim açımızdan finali ertelemek kolaydı ancak diğer finallerin de ertelenmesi biraz zaman aldı. İngiltere bu işten çok memnun olmadı ancak biz istediğimizi aldık. Pandemi döneminde %100 doğru karar diye bir şey yok ancak bu durum bizim için daha hayırlı oldu" şeklinde konuştu.

150 milyon Euro'nun üzerinde bir gelir bekliyoruz!

Şampiyonlar Ligi finalinden 150 milyon Euro'nun üzerinde bir gelir beklediklerini belirten Servet Yardımcı, "Madrid, düzenlemiş olduğu finalden 150 milyon Euro'luk bir gelir elde etti. Dünya üzerinde Şampiyonlar Ligi finalinden daha değerli bir etkinlik yok. Bu finali alamasaydık en erken finali 2024 yılında alabilirdik. Yurt dışındaki dostlarım İstanbul'a gelemeyecekleri için çok üzgündü. Madrid'den daha fazla gelir elde edeceğimizi düşünüyorum çünkü insanlar Madrid'e 2 günlüğüne gidiyor ancak İstanbul'da daha fazla kalacaklardır" dedi.

Portekiz, bu durumu avantaja çevirdi!

Şampiyonlar Ligi finalini neden Portekiz'in aldığını açıklayan Servet Yardımcı, "Pandemi süreci ilk defa başımıza geldiği için UEFA karar almakta zorlandı. Takvim ayarlanmaya çalışıldı ve EURO 2020 ertelendi. Portekiz'in Avrupa Birliği içerisinde olması onlar için bir avantajdı. Portekiz, pandemiyi en iyi yöneten ülkelerden birisi ve uçuş yasağı yok. Porto, Süper Kupa'ya ev sahipliği yapacaktı ancak bu kupa Portekiz'den alındı. UEFA bu planlamayı yaparken bir çalışma grubu oluşturdu. Oluşturulan bu çalışma grubu Portekiz'i daha uygun gördü. Portekiz bence muazzam bir iş çıkardı ve pandemiden yararlandı. UEFA, Portekiz'e bir finansman sağlamıyor. UEFA ciddi bir finansal zarara uğradı. Maliyetleri Portekiz üstlendi" dedi. 

Maçlar seyircili oynanabilir mi?

Avrupa'nın maçları seyircili oynatmayı düşündüğünü söyleyen "Yardımcı, Maçların seyircili oynanması şu anda söz konusu değil ancak Avrupa bunu düşünüyor. Biz gidişata göre karar vereceğiz. Portekiz, stadyumlarının %10'unu açmayı düşünüyor" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor iyi hazırlandı"

Servet Yardımcı, son olarak Trabzonspor'un CAS sürecini değerlendirdi. Yardımcı, "Burada bir CAS süreci var. Trabzonspor'un çok iyi hazırlandığını biliyorum. Çalışmalar bence olumlu. CAS süreci çok hukuki ve bilemediğimiz bir süreç. Kulüplerimize sahip çıkmamız lazım. Kulüplerimizin desteklenmesi lazım. Trabzonspor çok iyi işler yapıyor. UEFA'da şu anda sadece Manchester City'nin dosyası var. Türkiye'den başka dosyamız yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler