Simay Özçiftçi, 2020 Tokyo'ya gözünü dikti

30.01.2018 - 12:22 | Son Güncellenme: 30.01.2018 - 12:22

Son 5 yılda 250 madalya kazanan 14 yaşındaki Türkiye şampiyonu atlet Simay Özçiftçi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için çalışıyor. Özçiftçi, kısa mesafede birincilik elde eden ilk Türk kadın sporcu olmak için uğraş veriyor.

Simay Özçiftçi'nin açıklamalarının videosu

 

 

Birçok yarışta derece yaptı

Ailesinin teşvikiyle 4 yaşında cimnastik eğitimi almaya başlayan Simay Özçiftçi, bu branşta birçok başarıya imza attı. Hızından dolayı cimnastik antrenörü tarafından 9 yaşında atletizme yönlendirilen Simay, kendisini kısa mesafe koşuda geliştirmeye başladı ve birçok yarışta derece yaptı.

İzmirli sporcu, İstanbul'da 2015'te düzenlenen Türkiye 16 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metrede 8.16 ve 300 metrede 43.8 saniyelik dereceleriyle ilk kez Türkiye şampiyonu oldu.

Dört yıl üst üste katıldığı organizasyonlarda Türkiye'nin en hızlısı olmayı başararak madalyalar kazanan Simay Özçiftçi, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne (TOHM) seçilen en küçük sporcu unvanını da elde etti.

Dereceleriyle dikkat çekti

Simay, son olarak bu yıl İstanbul'da düzenlenen Türkiye 16 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metrede 7.75 saniyelik derecesiyle dikkati çekti.

Aynı organizasyonda 18 yaş altı kategorisine deneme amaçlı alınan Simay, 60 metrede 7.69 ve 200 metrede ise 24.85 saniye ile birinci oldu ancak yaşı tutmadığı için derecesi resmi kayıtları girmedi.

Her gün sabah evinden iki çantayla çıkan, önce okuluna giden ardından da soluğu antrenman sahasında alan Simay Özçiftçi, sportif başarılarının yanı sıra derslerindeki gayretiyle de dikkati çekiyor.

Simay Özçiftçi yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan bu yana yarışların içerisinde olduğunu söyledi.

“Koşarken hızımı hissetmiyorum”

Spor hayatına cimnastikle başladığını anlatan Simay, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar 250 madalya kazandım. Arkadaşlarım 'Yetmedi mi, sıkılmadın mı?' diye soruyor ama benim için her birinin farklı anlamı var. Her birinde yaşadığım stres ve mutluluk ayrı. Madalyalarımı odamda, çalışma masamın üzerinde saklıyorum, sıkıldıkça onlara bakıyorum. Pistte çok mutlu oluyorum, koşarken hızımı hissetmiyorum. Gün içinde yaşadığım tüm sıkıntıları koşarken unutuyorum."

Yarışmalarda aldığı derecelerin kendisini daha da hırslandırdığını dile getiren Simay Özçiftçi, yaşıtlarına göre farklı bir yaşam sürdürdüğünü, uyku saatinden tükettiği yiyeceğe kadar her şeyinin düzenli olduğunu vurguladı.

Arkadaşları tatil, o antrenman yaptı

Simay, hafta sonları arkadaşları tatil yaparken kendisinin antrenmanlarla müsabakalara hazırlandığını belirtti.

Ay-yıldızlı formayı giyeceği günün hayaliyle yaşadığını anlatan Simay, "TOHM'a seçilerek milli takıma bir adım daha yaklaştım. Her girdiğim yarışmada derece alıp Türkiye şampiyonu oluyorum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. İnşallah, 2019'da olimpiyat barajını geçip Japonya'da kısa mesafe yarışlarında ülkeme altın madalyayı getiren ilk kadın sporcu olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Simay Özçiftçi'nin antrenörü Taner Akın ise bir yıldan bu yana beraber çalıştığı sporcusunun çok hırslı olduğunu kaydetti.

Akın, "İnşallah, en yakın hedefimiz 2020 yılında organize edilecek 18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları." ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler