Madde Madde Galatasaray'daki Kaosun Sebepleri. Kritik Gün

İsa Kethüda
10.01.2022 - 12:19 | Son Güncellenme: 10.01.2022 - 14:50

Burhan Can TERZİ, bugünkü köşesinde Galatasaray'daki kaosun sebeplerini madde madde yazdı... İşte sarı-kırmızılı takımda yaşanan kaosun sebepleri...

Madde Madde Galatasaray'daki Kaosun Sebepleri. Kritik Gün

Fazla samimiyet tez ayrılık getirir!

Terzinin Atölyesi


Galatasaray'ın efsanesi ve mevcut teknik direktörü Fatih Terim, hocalık kariyerinde Burak Elmas'la beraber 6 ayrı Galatasaray başkanıyla çalıştı. Terim'in bir ay gibi çok kısa bir süre çalıştığı Dursun Özbek'i ayırırsak tüm başkanlarla zaman zaman problemler yaşadı; hatta ayrılıklar çok sancılı oldu. Ancak en çabuk çatırdama ise aslında en samimi başlangıcı yaptığı Burak Elmas döneminde oldu. Terim'in merhum başkan Mustafa Cengiz ve yönetimiyle yaşadığı sıkıntılar dahi kamuoyu önünde bu kadar çabuk tartışılmaya başlamamıştı. Tecrübeli teknik adam 7'nci ayda yazılı açıklama yapmak zorunda kaldı... İşte profesyonel hayatta fazla samimiyetin sancıları erken başlıyor...

Fatih Terim ile Burak Elmas bu noktaya nasıl geldi?

Giresunspor maçından sonra Fatih Hoca'ya sorduğum Işıtan Gün - Guardiola sorusundan sonra artık tablo çok netleşti. Terim yönetimin yaptığı girişimden haberi olmadığını belirterek büyük bir sorunun olduğunu ortaya koydu. Peki seçim sürecinde Burak Elmas ile Fatih Terim adeta tek yumruk gözükürken bu noktaya nasıl gelindi...

Sözleşme yapılma süreci uzadı!

Seçim sürecinde Mustafa Cengiz, Fatih Terim özür dileyene kadar kendisiyle devam etmeyeceğini açıklamıştı. Burak Elmas, seçilir seçilmez sözleşme yapmadan, resmi açıklama olmadan Terim'i Florya'ya davet etti. Terim sözleşmesiz şekilde işbaşı yaptı. Ancak sözleşme süreci de uzadı. Sportif A.Ş'ye atanan Ali Gücüm, Terim'in en yakınlarından biriyken istifa etti. Kaosun ilk kıvılcımlarından biriydi bu.

Transfer ekibi!

Galatasaray'da geçmiş dönemde de yaşanmış ama daha sonra toparlanmış bir mesele Burak Elmas döneminde de patlak verdi. Hatırlayacaksınız eski ikinci başkan Abdurrahim Albayrak 2019'da "Ayrı bir ekibin transfer çalışması yaptığını gördüm" açıklamasında bulunmuştu. İlerleyen süreçte bu durum rayına oturtulmuştu. Başkan Mustafa Cengiz ve başkan yardımcısı Yusuf Günay kontrolünde; Abdurrahim Albayrak, Şükrü Hanedar, Uğur Yıldız öncülüğünde harekatlar yapılıyordu. Burak Elmas döneminde Florya ekibinde Şükrü Hanedar, Uğur Yıldız, Hakan Balta, Emre Utkucan gibi isimlerle uyuşulmadı. Yönetim ile Florya ekibi ayrı ayrı çalışmalar yürütüldü. Bu ileri vadede sorunları büyüttü.

18 içinde dikkatli olacaksın!

Galatasaray için Florya, futbol sahasındaki ceza sahası, 18 gibi... Ceza sahasında dikkatli olacaksın, yapacağın müdahaleler sınırlı, istediğini yapamazsın!.. Burak Elmas yönetiminde, kurullarında Florya'da da aktif olmak isteyen isimler oldu. Kağıt üzerinde de olabilecek, olağan işler ancak huzursuzluklar hissedilince yönetim binasıyla Florya arasındaki mesafe yine açıldı. Yönetim çevresindeki isimlerle, Florya profesyonelleri arasında gün yüzüne çok yansıtılmayan "rekabet" de hissediliyordu. Başkan Burak Elmas çözüm olarak Bülent Bayraktar seçeneğine başvurdu; ancak bu girişimde başarısız oldu meseleler daha da büyüdü. 

Çim sorumluluğu dahi problem oldu

Galatasaray'da geçen sezon stattaki zemin problemi camiayı kaosa sürüklemişti. Belhanda, sözün özü "İdman sahamız, stattan iyi" demişti. Florya ekibi bu sezon stat çimlerini kendilerine emanet edilmesini bekledi; ancak yönetim eski çalışılan bir firmayla devam etti. Florya ekibi bu durumdan da rahatsız oldu. Bir de menajer meselesi var tabii. Florya profesyonelleriyle, yöneticiler arasında bir menajer polemiği yaşanıyor. 

İlgini Çekebilir
Fatih Terim'den oyunculara: "Bu tabloyu değiştireceğiz"
Habere Git

Florya profesyonelleri gönderilecek iddiası!

Fatih Terim'in yardımcıları ve Guardiola'nın yardımcısı meselesinin Terim'e mobbing olarak okuyan çok ancak yönetim Terim'in üzerindeki yükü hafifletmek, teknik heyeti güçlendirmek için yapılan bir hamle olduğunu ifade ediyor. Şimdi son birkaç gündür konuşulan konu Florya'daki bazı profesyonellerin görevden alınacağı farklı farklı yerlerde dillendiriliyor. Benim bildiğim Fatih Terim buna izin vermez. Dün herkes çok sessizdi. Bugün kritik bir gün olabilir.

Senin için hazırladığımız haberler