Maden kentinde Kayserispor heyecanı

22.09.2015 - 10:17 | Son Güncellenme: 22.09.2015 - 10:17

Madenciler kenti olarak bilinen Zonguldak'ta, üçüncü lig ekibi Zonguldak Kömürspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda bir Süper Lig takımı Kayserispor ile karşılaşmanın heyecanını yaşıyor.

1987-88 dönemine kadar Zonguldakspor olarak o zamanki adıyla Birinci Lig'de (Süper Lig) mücadele eden şu anda da üçüncü ligde Zonguldak Kömürspor ismiyle yer alan ekip, 27 yıl sonra Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'u yarın kupa maçında ağırlayacak.  

Takımın emekli madenci teknik direktörü Cahit Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zonguldakspor'un 1987-1988 sezonunda Birinci Lig'den (Süper Lig) düşmesinin ardından resmi maçta Süper Lig takımı ağırlamadığını söyledi.

Zonguldak halkının Kayserispor maçını sabırsızlıkla beklediğini vurgulayan Terzi, "İlerleyen yıllarda takımımız Süper Lig çizgisini yakalayacak. Ben buna kesinlikle inanıyorum. Onun için yarın taraftarlarımızı takımlarını desteklemeye bekliyoruz. Kömür işçilerinin kentinde 27 yıl sonra ilk kez bir Süper Lig takımını sahamızda ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Terzi, Zonguldak Kömürspor'un  son üç yılda önemli başarılar kazandığını dile getirerek, "Kayserispor'u yenerek taraftarımıza bayram hediyesi vermek istiyoruz. Oyuncularımızın motivasyonu üst düzeyde" dedi.

-Kulüp başkanı da heyacanlı
Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner de ilk defa bir Süper Lig takımını ağırlayacaklarını ve bu nedenle heyecanlı olduklarını söyledi.

Zonguldakspor olarak 27 yıl önce şimdiki adıyla Süper Lig'e veda ettiklerini hatırlatan Caner, "Kayserispor maçının ayrı bir önemi var. Hem bir kupa maçı, hem de bir Süper Lig takımını sahamızda ağırlayacağız. Taraftarlarımızı takımlarını desteklemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler