Madrid efsanesi: "Türkiye'de beni çarmıha gereceklerdi"

01.04.2020 - 10:35 | Son Güncellenme: 01.04.2020 - 10:38

İspanyol ekibi Atletico Madrid'in unutulmaz ismi Paulo Futre, yıllar sonra yaptığı bir açıklamada itirafta bulundu. Türkiye ile ilgili hangi anısını anlattı?

İspanya Ligi takımlarından Atletico Madrid'in unutulmaz isimlerinden biri olan Paulo Futre'den yıllar sonra bir Türkiye itirafı geldi. Futre, hangi Türk takımıyla ilgili itiraf gibi bir açıklama yaptı? Ayrıntılar haberimizde...

Trabzonspor ile Atletico Madrid karşılaşmıştı

1992-93 sezonunda Atletico Madrid ile Trabzonspor karşı karşıya gelmişti. O maç öncesinde Futre'nin söyledikleri olay yaratmış ve bordo-mavililer tepki göstermişti.

Atletico Madrid efsanesi o dönemle ilgili itirafında, "92-93’te Trabzonspor’la karşılaştık. Maçtan önce bana Türkleri nasıl bulduğumu sormuşlardı. 'Geceyarısı Ekspresi' filmini yeni izlemiştim. O yüzden, ‘Pek harika değil’ dedim ve sonrasında hemen pişman oldum. Beni Türkiye’de adeta çarmıha germek istediler. Özür diledim ama geç kaldım” dedi.

Geceyarısı Ekspresi filmi hangi yıllardaydı?

Geceyarısı Ekspresi Alan Parker'ın yönetmenliğini yaptığı İngiliz-Amerika ortak yapımı ve 1978 çıkışlı bir sinema filmi. 1970'te, Türkiye'de tutuklanıp hapse atılan Billy Hayes'in gerçek öyküsünden yola çıkılarak yazılmış hikâyeyi anlatmaktadır.

Filmin konusu nasıl?

Amerikalı genç bir turist olan Billy Hayes, sevgilisi Susan ile birlikte Türkiye'de tatildedir. Hayes tatil dönüşü arkadaşlarına satıp para kazanmak amacıyla ülkesine dönerken yanında iki kilogram haşhaş götürmeye teşebbüs eder. Vücuduna canlı bomba gibi yerleştirdiği küçük paketler halindeki uyuşturucu uçağa binmek üzereyken yapılan ani bir güvenlik aramasıyla polisler tarafından bulunur ve İstanbul Sağmalcılar Cezaevi'nde tutuklu geçireceği süreç başlar.

Senin için hazırladığımız haberler