"Mahalle maçlarında Turgay Şeren olurdum"

07.07.2016 - 17:32 | Son Güncellenme: 07.07.2016 - 17:32

Galatasaray ve milli takımın efsane kalecisi Turgay Şeren'in vefatı, spor camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Beşiktaş'ın eski kalecilerinden ve bir dönem siyah-beyazlı takımın teknik direktörlüğünü de yapan Rasim Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgay Şeren'in kendi dönemlerindeki kaleciler için bir idol olduğunu dile getirdi.

Çocukken mahallede yapılan futbol maçlarında kaleye geçtiğinde kendinden 'Turgay Şeren' diye bahsettiğini söyleyen Kara, "Mahalle maçlarında kaleye geçince ben Turgay Şeren olurdum. Karşı taraftaki arkadaşlarımız da Lefter, Can Bartu, Metin Oktay olurlardı. Bu isimler unutulmaz. Turgay ağabey de onlardan biriydi. Kaleciliğin bu noktaya gelmesinde pay sahibi. Hava toplarındaki üstünlüğü dikkat çekiciydi. Büyük üzüntü yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

 

- Ergun Öztuna: "Ona bir gol atmak nasip oldu"

 

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından "Puşkaş Ergün" lakaplı Ergun Öztuna ise Turgay Şeren'e karşı oynadığını anlatarak, efsane kaleciye bir maçta gol attığını kaydetti.

"Vefat haberini alınca içimiz sızladı" diyen Öztuna, "Turgay ağabey ile benim kısa beraberliğimiz olmuştu. Ona bir gol atmak nasip oldu. Gol attığım sezon, 1956-1957 sezonuydu. O maçı 3-0 kazanarak şampiyon olmuştuk. Çok güzel günlerimiz olmuştu. Çok iyi kaleciydi. Milli takım yıllarından kaleyi kimseye bırakmadı, çok kaleci o dönem milli olamamıştı. Bayramlarda kendisini arıyordum. Ailesine, Galatasaray'a ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Çok önemli bir değeri kaybettik." ifadelerini kullandı.

 

- Kemal Belgin: "Onun formatında kaleciyi henüz bulamadık"

 

Gazeteci Kemal Belgin, Turgay Şeren'in Türk sporuna damga vuran bir futbolcu olduğunu belirtti.

Kemal Belgin, Türk futbolunun Turgay Şeren gibi bir kaleci bulamadığının altını çizerek, "İyi kalecilerimiz var ama onun formatında bir kaleciyi henüz bulamadık. Kaleden en önde oynayan Metin Oktay'a kadar takımı yönetmek ve yönlendirmek büyük bir futbol görüşü gerektirir. Kalenin arkasında maç izlediğim dönemlerde Turgay Şeren'in 80 metre önünde olan Metin Oktay'a 'Meto sağına dikkat et' diye bağırdığını bilirim. Bir kalecinin ceza alanına bu kadar hakim olduğunu görmedim. 18 yaşında Galatasaray'a girmek ve kaptanlığa yükselerek yıllarca devam etmek kolay bir hadise değil." diye konuştu.

Belgin, Turgay Şeren'in Arjantin takımlarından River Plate'e transferinin gündeme geldiğini ancak bonservis konusunda iki kulüp arasında yaşanan sorun nedeniyle Şeren'in sarı-kırmızılı kulübe geri döndüğünü kaydetti.

Gazeteci Atilla Gökçe ise Turgay Şeren'in yaptığı her işi layıkıyla yerine getirdiğini vurgulayarak, "Turgay kalecilere örnek olmuş bir isimdi. Antrenörlük yaptığı takımlar küme düşme sıkıntısı çektiği dönemlerde sorumluluk alarak elinden geleni yapan bir isimdi. Kapattığı köşeden gol yemezdi ama yazdığı köşelerden hep hücumcu oynadı. Polemiklere girmekten, doğru bildiklerini söylerken dostlarını kırmaktan çekinmezdi. İnandığı her şeyi ortaya koyardı. Söylemek istediğini başka yollara sapmadan direkt söylerdi. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler