Mahmut Aksu: "Muharrem Usta disiplin kuruluna verilip ihraç edilmelidir"

10.03.2018 - 00:03 | Son Güncellenme: 10.03.2018 - 00:03

Trabzonspor eski yöneticisi Mahmut Aksu, yönetimin aldığı Olağanüstü kongre kararını Haber61’e değerlendirerek mevcut başkan Muharrem Usta’ya çok sert sözlerle yüklendi.

Mahmut Aksu yaptığı açıklamada “Muharrem Usta görevini yapmıştır. Görevini yapmanın rahatlığı içinde ayrılabilir. Trabzonspor’u bitirme görevini tamamlamıştır. Trabzonspor’u tamamen bitirmiştir. Görevli gelmiştir. Kimin adamı olduğunu bilmiyorum ama Trabzonspor’u tamamen bitirmiştir. Bana göre diğer başkanların resimlerinin yanından resminin indirilmesi ve disiplin kuruluna verilip ihraç edilmesi lazım. Diğer başkanların yanına onun resmini asmak diğer başkanlara hakarettir. Okumuş futbol cahili” dedi.

Mahmut Aksu açıklamalarını şöyle sürdürdü;

SİYASİ DESTEK OLMADAN BU BORÇ ÇEVRİLEMEZ

“Yeni bir yönetim oluşması, bir ağabey etrafından toplanılması, konsensüs sağlanması lazım. Mevcut borç, çevrilebilir bir borç değil. Siyasi destek olmadan bu borç mümkün değil çevrilemez. Gelecek olan paranın artık güvenilir biri başkanlığında iyi kullanılması lazım. Önümüzdeki dönem Trabzonspor son barutlarını atacak. Dolayısıyla bir ağabey etrafında toplanarak, adamın adamı olmadan görev yapacak, samimi bir şekilde çalışacak bir konsensüs yönetimi sağlanması lazım. Ben zamanında görevimi yaptım, sıramı savdım. Yeniden yöneticilik gibi bir düşüncem asla yok.

“BEN ONU SEVMİYORUM, O ÖBÜRÜNÜ SEVMİYOR” İŞLERİNİN BIRAKILMASI LAZIM

Trabzon tarafından 5 tane, zamanı ve parası müsait olan işi bilen kişilerin bu işin içinde olması lazım. Temin edilecek paralar artık çok değerli. Kuruşun bile hesaplanması lazım. O paraları kuruşuna kadar hesaplayıp harcayacağından emin olunacak bir ağabey olmalı. Ağabey olmasa bile güvenilir bir insanın etrafında, “Bu adam Trabzonspor’un parasını diğerleri gibi çarçur etmez” denecek bir kişinin etrafında toplanılmalı. Sevelim sevmeyelim ama görev yapabileceğini düşündüğümüz bir yönetim oluşmalı. “Ben onu sevmiyorum, o öbürünü sevmiyor” bu işler bu dönem kenara bırakılmalı. Çünkü Trabzonspor sanıldığından da fazla batmış durumda bana göre. Borç tahminlerin de çok üstünde.

MUHARREM USTA DİSİPLİN KURULUNA VERİLİP İHRAÇ EDİLMELİDİR 

Burak, Sosa ve Kucka alınmasaydı, borç 300 milyon aşağıda ve Trabzonspor aynı yerdeydi. Pereira ile yeni sözleşme yapan yönetim haindir. Zeki Yavru’nun yarısı kadar etmez. Zeki Yavru oynar anlamında söylemiyorum. Bir transfer yapıyorsan, sözleşmesini uzatıyorsan, Zeki Yavru’dan daha iyi bir sağ bek olacak. O adamla sözleşme imzalayan hoca da yönetim de futbolu bilmeyen bir yönetimdir. Muharrem Usta görevini yapmıştır. Görevini yapmanın rahatlığı içinde ayrılabilir. Trabzonspor’u bitirme görevini tamamlamıştır. Trabzonspor’u tamamen bitirmiştir. Görevli gelmiştir. Kimin adamı olduğunu bilmiyorum ama Trabzonspor’u tamamen bitirmiştir. Bana göre diğer başkanların resimlerinin yanından resminin indirilmesi ve disiplin kuruluna verilip ihraç edilmesi lazım. Diğer başkanların yanına onun resmini asmak diğer başkanlara hakarettir. Okumuş futbol cahili.

TRABZONSPOR’U ELİNDE TUTMAK İSTEYENLERİN OYUNUDUR

Kriz yönetimi diye bir şey olamaz. Kriz yönetimi ancak kongrede aday çıkmazsa olur. Trabzonspor başkanlığına ve yönetime aday çıkarsa kriz yönetiminden bahsedilemez. Bu bir oyundur. Trabzonspor’u elinde tutmak isteyenlerin oyunudur. Kesinlikle yeni yönetimle yola devam edilmelidir. Trabzonspor’u çok yönetmek istiyorlarsa yönetime talip olurlar, seçilirlerse Trabzonspor’u yönetirler.” 

Senin için hazırladığımız haberler