Şafak Mahmutyazıcıoğlu neden öldürüldü, katili kim? Açıklandı...

28.01.2022 - 08:19 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 13:50

Beşiktaş eski yönetici ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölümü aydınlanıyor. Katilin kimliği ve cinayetin sebebi açıklandı. İşte detaylar...

Şafak Mahmutyazıcıoğlu neden öldürüldü, katili kim? Açıklandı...

Dün gece saat 00.30 sıralarında Bakırköy Balıkçılar Çarşısı Çamözü Sokak'ta meydana gelen olayda BJK eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti, saldırıda Mahmutyazıcıoğlu'nun şoförü Murat Bilmez ise yaralandı.

Katilin kimliği belli oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube'nin sürdürdüğü soruşturmada saldırının faili açıklandı. Olaya karıştıkları tespit edilen 6 şüpheliden Uğur Can Bilge ve Gökhan Karakan gözaltına alınırken, Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman'ı yakalamak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülme nedenini belli oldu

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yürütülen soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada saldırının bazı detayları da ortaya çıktı. Suphi Malgaz emniyette bilgi sahibi olarak verdiği ifadede, gayrimenkul satışı nedeniyle Gökhan Karakan ile arasında 65 bin liralık alacak verecek meselesi yaşandığını belitti. Suphi Malgaz ifadesinde, Gökhan Karakan ile aralarında 1 milyon 480 bin liralık gayrimenkul satışı olduğu ve kendisinin aynı gayrimenkulü 1 milyon 600 bin liraya satması üzerine Gökhan Karakan'ın kendisinden 100 bin lira daha istediğini söyledi. Bunun üzerine aralarında yaşanan anlaşmazlık sonrası Karakan'ın kendisine, "O zaman ağabeylerimi gönderirim" dediğini kaydetti.

 

İlgini Çekebilir
Ece Erken'in yılbaşı dileği duygulandırdı
Habere Git

65 bin TL'lik alacak-verecek meselesi

Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden Seccad Yeşil'in de kendisini araştırdığını söyleyen Malgaz, kendisini Ali Yasak'ın (Drej Ali) yeğeni olarak tanıtan Kadir Yasak'ın çağırmasıyla Mahmutyazıcıoğlu ile kafeye gittiklerini söyledi. Yapılan görüşmede 65 bin liraya anlaştıklarını söyleyen Malgaz, Mahmutyazıcıoğlu'nun kendisine yazılı bir belge olmadan parayı vermemesini söylediğini ifade etti. Bunun üzerine Seccad Yeşil'in Mahmutyazıcıoğlu'nu arayarak tartıştıklarını söyledi. Malgaz, Gökhan Karakan'ın da kendisini aradığını belirterek, Karakan'a parayı Mahmutyazıcıoğlu'ndan alması gerektiğini söylediğini ifade etti. Malgaz, Mahmutyazıcıoğlu'nun dün öldüğünü öğrendiğini söyledi.

Baba ocağına defnedilecek

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi. Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesini teslim almak için Adli Tıp Kurumu’na ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ve çok sayıda iş arkadaşı geldi.

Avukat Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi Adli Tıp Kurumu’dan ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu tarafından alınarak İstanbul Havalimanı Kargo Terminali’ne getirildi. Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle saat 22.45’te Trabzon’a gönderildi. Buradan karayoluyla Rize’ye götürülecek Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi yarın toprağa verilecek.

Cniyat nasıl işlendi, neler yaşandı?

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, İstanbul Bakırköy'de Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'nda saat 00.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Ancak Mahmutyazıcıoğlu kurtarılamadı.

7 kez kurşunlandı, kan kaybından öldü

Restoranda uğradığı saldırırda bacağından 7 kez kurşunlanan ve ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun kan kaybından hayatını kaybettiği öğrenildi.

Şoförü de yaralandı

Mahmutyazıcıoğlu'nun kendisiyle birlikte aynı mekanda bulunan ve yaralanan şoförünün ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mahmutyazıcıoğlu'nun son sözleri: Beni kurtarın 

Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Avukat Mahmutyazıcıoğlu'nun henüz kendindeyken 'Lütfen beni kurtarın' diye feryat ettiği ortaya çıktı.

BJK plakalı aracı restoranın önünde kaldı

Cinayetin ardından yaşam savaşı verdiği dakikalarda hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu'nun BJK plakalı aracının vurulduğu restoranın önünde olduğu görüntülendi.

Fikret Orman da mekandaydı 

Öte yandan Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman'ın saldırıdan birkaç saat önce aynı mekanda olduğu ve merhum Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile yemek yediği kaydedildi. Orman'ın, yemek sonrasında Amerika'ya uçağı olduğu gerekçesiyle saldırıdan önce mekandan ayrıldığı belirtildi.

"Eymen'in henüz hiçbir şeyden haberi yok"

Olayla ilgili Ece Erken ile uzun süre magazin programı yapan Bircan Bali ise eşini kaybeden ünlü sunucunun evde annesi ve oğlu birlikte olduğunu açıkladı. Bali, Erken'in annesiyle konuştuğunu ifade edip şu açıklamaları yaptı: 


"Annesi Ece Erken'i yalnız bırakmıyor. Oğlu Eymen'in henüz hiçbir şeyden haberi yok. Sabah Bodrum'a gideceklerini sanıyor. Ece, annesine 'Ben onu çok seviyorum nasıl yaşayacağım? Uyuyup uyandığımda bu bir kabus olsun' demiş. Olayın doğruluğuna inanmak istemiyor" şeklinde konuştu.

Ece Erken'le 7 ay önce evlenmişti 

Önceki evliliğinden iki çocuğu bulunan Mahmutyazıcıoğlu, sunucu Ece Erken ile 7 ay önce evlenmişti. Erken, eşi ile nikah fotoğrafını paylaşıp mutlu haberi sosyal medyadan şöyle duyurmuştu:

"Herkese selam, biz evlendik… Mutluluğumuzu sizinle paylaşmak istedik. Başta ailemize sonra dostlarımıza, sevenlere yanımızda olan herkese teşekkür ederiz."

Drej Ali kimdir? Drej Ali'nin yeğeni Kadir Yasak kimdir?

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde ortağı olduğu restoranda silahla vurularak öldürülen Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Emniyet yetkilileri, olaya karıştıkları tespit edilen ve yakalama çalışmaları süren 4 şüpheliden ikisinin yeraltı dünyasının ünlü ismi 'Drej' lakaplı Ali Yasak'ın yeğenleri Kadir Yasak ve Ali Yasak olduğunu açıkladı. 

Drej Ali'nin yeğeni Kadir Yasak kimdir?

Polis olayla ilgili araştırmalarını derinleştirirken silahı kullanan ve olay yerine geldiğinde kendisini Drej Ali olarak bilinen Ali Yasak’ın yeğeni olarak tanıtan Kadir Yasak olduğunu belirledi. Polis ekipleri Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Damak'ı yakalamak için çalışma başlattı.

Drej Ali kimdir!

Kamuoyunda Drej Ali olarak bilinen Ali Yasak, 1956 yılında Urfa'da doğdu. 19 Aralık 1977 tarihinde Ülkü Ocakları Derneği Urfa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 1978 yılında Urfa Eğitim Enstitüsü Öğrenci Derneği Başkanı oldu. Drej Ali'nin adı pek çok ülke gündemine oturan olaylarla gündeme geldi. Özetle 12 Ocak 1978'de kanunsuz yürüyüşe katılmaktan tutuklanmış, 25 Ocak 1978 tarihinde yapılan mahkemesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 26 Ocak 1978'te karşıt görüşlülerle girdiği silahlı çatışma neticesinde yaralandı.

 

Susurluk skandalının baş aktörleri kızkardeşinin düğününde

Drej Ali, Susurluk skandalının baş aktörlerini bir araya getiren kız kardeşinin düğünüyle de gündeme geldi.  Et kaçakçılığı ile ilgili başlatılan Buffalo Operasyonu'na Yasak'ın adı da karıştı. Et kaçakçılığının elebaşı olarak bilinen İsak Romano'nun yaralanması olayında azmettirici olduğu öne sürülen Yasak, burnundan ameliyat olmak için yattığı hastane odasında gözaltına alındı. Sorgulanmak için Ankara'ya götürülen Yasak, daha sonra serbest bırakıldı.

Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Buffalo Operasyonu" sonucunda hazırlanan 128 sayfalık iddianamede, çıkar amaçlı suç örgütünün elebaşı olduğu bildirilen İsak Romano ile "Drej Ali" lakaplı Ali Yasak ve Bucak aşiretinden Mehmet Bucak'ın, 12'şer yıldan 28'er yıla kadar ağır hapis cezasına mahkum edilmeleri istendi. İddianamede, Ali Yasak'ın kurulan örgüt içindeki anlaşmazlık sırasında gözdağı vermek amacıyla İsak Romano'yu ayağından vurdurma ve sanıklardan Ömer Faruk Kamaç'ın bürosunu bombalattırma eylemleri sırasında da silah ve patlayıcı madde kullandığının, iddialar arasında yer aldığı belirtildi.

'Drej' Ali'den Mahmutyazıcıoğlu açıklaması

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlıları olarak Drej Ali olarak bilinen Ali Yasak'ın yeğenleri Ali Yasak ve Kadir Yasak'ın aranmasına devam edilirken, Drej Ali'den açıklama geldi.  

 

20 yıldır görüşmüyorum

Saygı Öztürk'e konuşan 'Drej' Ali Yasak açıklamasında, "Avukat Şafak Bey’i öldürdüğü gerekçesiyle iki yeğenimin arandığı doğrudur. Kardeşim Mehmet Yasak'ın oğulları. Ancak ben Mehmet Yasak'la 20 yıldır konuşmuyorum. Aynı şekilde yeğenlerimi de son olarak 4 yıl önce annemin cenazesinde gördüm. Onlarla da hiçbir irtibatım yok." dedi.

Yeğenimin adının Ali olması nedeniyle...

Ali Yasak şöyle konuştu: "Çocuklarımı evlendirdiğimde de kardeşimi de, yeğenlerimi de davet etmedim. Aynı şekilde o da kendi çocuklarını evlendirdiğinde beni ve çocuklarımı davet etmedi. Yani hiçbir ilgimiz, alakamız yok. Yeğenimin adının Ali olması nedeniyle, sanki olayı yapan benmişim gibi basında yer alıyorum.

Gidip polise teslim olsunlar

Ben aranan birisi değilim. Şu anda da işyerimdeyim. Polis beni aramıyor. Arıyorsa da adresim belli. Şu anda da işyerimdeyim. Aranan yeğenlerimin de babası tarafından bulunup teslim olmalarını istediğini öğrendim. Doğrusu da polise gidip teslim olmalarıdır. Avukat Şafak Beyi de tanımazdım."

Senin için hazırladığımız haberler