Mahrez: Suudi Arabistan, dünyanın en iyi liglerinden biri olabilir!

Akın Ungan
18.11.2023 - 16:20 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 16:35

Son dakika | Al Ahli forması giyen Riyad Mahrez, eski kulübü Manchester City ve Suudi Arabistan futbolu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Mahrez: Suudi Arabistan, dünyanın en iyi liglerinden biri olabilir!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Riyad Mahrez, Fransız basınında L'Équipe'e açıklamalarda bulundu. Cezayirli futbolcu, Suudi Arabistan Futbol Ligi'nin dünyanın sayılı liglerinden biri olacağını dile getirdi. 32 yaşındaki forvet, eski kulübü Manchester City'den ayrılış süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

"Dünyanın ilk 7 ligi arasına girebilirler"

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ahli'de forma giyen Riyad Mahrez, ligin geleceği hakkında "Suudi Ligi'nin seviyesi fena değil. Gelişiyorlar. En iyi oyuncuları eğitmek için kaynaklar yarattılar. Suudi Ligi, Avrupa ile kıyaslanabilir mi? Şimdilik zannetmiyorum. Ancak derecelendirirsek, bu gidişle dünyanın ilk 7 ligi arasına girebilirler" ifadelerini kullandı.

"Ayrılmaya karar veren bendim"

Mahrez, Manchester City'den ayrılığı hakkında gelen soruya ise şu cevabı verdi: "Manchester City ile sözleşmemin bitmesine iki yıl kalmıştı, kalabilirdim. Gerçekten ayrılmaya karar veren bendim. Bu fırsatın bir daha gelmeyeceğini hissettim"

İlgini Çekebilir
Manchester City ve Chelsea'ye küme düşme tehlikesi
Habere Git

"Kalmamı istediler"

Pep Guardiola'nın kendisini takımda görmek istediğini belirten Mahrez, "Manchester City Sportif Direktörü Txiki Begiristain, benim kalmamı istedi. Pep Guardiola da öyle. Bunu bana açıkça söylediler. Artıları ve eksileri tarttım. Sonunda ayrılmaya karar verdim" dedi.

"City'de her şeyi kazandım"

Manchester City ile kazandığı başarılara dikkat çeken Cezayirli futbolcu, "Belki de ayrılma zamanı gelmişti çünkü City'de beş yıl geçirmiştim ve her şeyi kazanmıştım. Ama dürüst olmak gerekirse, hala yarım kalmış bir işin tadını taşıyorum" şeklinde konuştu.

Mahrez'in Manchester City performansı

Manchester ekibinin formasını 5 sezon boyunca giyen Riyad Mahrez, toplamda 236 maça çıktı. Cezayirli forvet bu maçlarda 78 gol atarken, 56 da asist yapmayı başardı.

İlgini Çekebilir
FM 24'te dereceye giren teknik ekibe katılacak!
Habere Git

Mahrez'in Suudi Arabistan performansı

Riyad Mahrez, Al Ahli'de bu sezon 14 maça çıkarken, takımına 6 gol ve 7 asistlik katkı yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler