Aziz Yıldırım'dan Flaş Sözler! Fenerbahçe'nin Borcu Sıfırlanacak

23.06.2023 - 16:50 | Son Güncellenme: 23.06.2023 - 17:08

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında Ali Koç'a cevap verdi. Yıldırım, Fenerbahçe'nin borcunu sıfırlayacağını söyledi.

Aziz Yıldırım'dan Flaş Sözler! Fenerbahçe'nin Borcu Sıfırlanacak

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'i Galatasaray'ın arkasında, ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'a tepkiler devam ediyor. Son olarak Mali Genel Kongre'de istifaya çağrılan Koç, kürsüden eski başkan Aziz Yıldırım'ın daha önce yaptığı açıklamaya cevap vermişti. Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında Sarı-Lacivertliler'in toplam borcu hakkında konuştu ve Ali Koç'a cevap verdi.

"612 milyon diyorlar, 330 milyon Euro borç bıraktık"

Fenerbahçe'nin borçları hakkında konuşan Yıldırım "420 milyon Euro benim hesap ettiğim bizim dönemden borç var. Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 milyon Euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borcu 420 milyon Euro olarak bıraktık. 90 milyon Euro da bir girdi var. 330 milyon Euro'ya geldik. 1998 15 Şubat'ta başkan oldum. 5.5 trilyon borç vardı. 60-70 milyon Euro eder. Onu da düşerseniz, bizden kalan borç 250 milyon Euro'dur" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım borcu kapatacak

Sarı-Lacivertliler'in eski başkanı kulübün borcunu sıfırlayacağını açıkladı. Fenerbahçe'deki karışıklığa dahil olmak istemediğini belirten Aziz Yıldırım, kulübün mal varlıklarını alarak, tüm borcu kapatabilecek parayı Fenerbahçe'ye vereceğini söyledi.

İlgini Çekebilir
Aziz Yıldırım açıkladı: ''Hiç kimse çıkmazsa ben adayım''
Habere Git

"Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak"

Yıldırım, "Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum! Herkes beni rahat bıraksın. Ailemle, işimle uğraşayım. Beni zorla çekmeyin. Para harcamak benim için çocuk oyuncağı. Bakın bu mal varlıklarının değerini çıkarıp kongrede açıklasınlar ben hepsini satın alacağım. Satışa çıkarın ben alacağım. Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe Koleji'ni kapatmasınlar, kirasını ben ödeyeceğim"

Sözlerine devam eden eski başkan, "Fenerbahçe Koleji'ni kapatmasınlar. Bir yer bulsunlar, kirasını ben ödeyeceğim. Bina yıkılacaksa, hemen yıkalım. Koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. O çocuklar orada okumaya devam etsin. Koleji, üniversiteyi para kazanmak için yapmadık. Fenerbahçe ruhu gelişsin diye yaptık" dedi.

"Genel Kuruldan onay alsın, ben hepsine operasyon yapacağım"

Yıldırım, "Fenerium'un değeri 50 milyon dolar. Topuk Yaylası'nın değeri 50 milyon dolar. 550 dönümden fazla da arsa var. Villaları, evleri de satmışlar, yemişler. Bunların toplam değeri 458 milyon dolar. Genel Kuruldan onay alsın, ben hepsine operasyon yapacağım. Üç arkadaşımı görevlendireceğim, onlar da görevlendirsin. Borç fazlaysa, namusum, şerefim üstüne ödeyeceğim. Borç çıkmazsa namuslu olsunlar çıkıp bunu açıklasınlar. Benim tek istediğim bu. Bunların hepsi hikaye" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Roma'dan transfer peşinde
Habere Git

"Ben 3 milyar bıraktım borç şu an 7.6 milyar"

Ali Koç'un transferde harcağı paraları hedef alan Yıldırım, "Yüzde 20-30 fazla harcama yapacağız diye yetki istediler. Bizim tüzüğümüz yüzde 10'dan fazlasına müsaade etmiyordu. Yüzde 30 fazla harcama yaptılar. Ben 3 milyar TL borç bıraktım, şu anki borç 7.6 Milyar TL. Eee biz sana burada bıraktık! Bir daha konuşmayacağım. Bana ne ya! Ben 20 sene başkanlık yaptım, hesabı, kitabı yaptım! Fenerbahçe borç batağında ve bunu onlar yaptı" diye konuştu.

"Kulübe ne kadar verdi? Açıklasın, teşekkür edelim"

Yıldırım, "Sol bek aldılar, Samet Akaydin'i aldılar! Başka transfer yaptılarsa, onların ödemesi var. 50 milyon dolar Yapı Kredi'den para aldı, bu para nerede? Kendisi kulübe ne kadar verdi? Açıklasın, teşekkür edelim. Motive olur ya" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler