Malatyaspor cephesi isyan etti!

30.06.2020 - 18:30 | Son Güncellenme: 30.06.2020 - 18:34

Malatyaspor cephesi isyan etti!

Malatyaspor Genel Sekreteri Burak Çakır, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Gökhan Töre'nin kırmızı kartı iptal olabilir mi? Malatyaspor başvuru yaptı mı? Bifouma takımdan ayrılacak mı?

Gökhan Töre için umutlu değiliz!

Fenerbahçe - Malatyaspor maçında oyundan atılan Gökhan Töre'nin durumunu değerlendiren Burak Çakır, "Gökhen Töre konusunu Futbol Disiplin Talimatı ile birlikte değerlendirmeliyiz. Burada 86. maddeye göre hakem eğer Gökhan Töre'ye göstereceği kartı başka bir kişiye gösterseydi bu kart iptal olabilirdi. Burada şahısta bir hata yok. Bu hata direkt olarak hakemin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Biz bu cezanın ertelenmesi için başvurduk. Yönetmelik açısından çok umutlu değiliz. Verilen kararın iptal edilmesini istiyoruz ancak bundan sonraki maçlar için bu karar değerlendirilmeli. Burada bir art niyet problemi olabilir. Burada bir art niyet yoksa mesleki yeterlilikler değerlendirilmeli. Adaletin tescil edilebilmesi için bu durum toplum tarafından kabul edilmeli. Gökhan Töre'ye verilen karar toplumda kabul görmedi. Bu ceza ertelenmeli. Süper Lig'deki hakemlerle alakalı liyakat problemi var. Süper Lig maçı yönetecek kapasiteye sahip olmayan bu hakemler maç yönetiyor. Biz daha yetenekli hakemler istiyoruz. Cezanın ertelenmesi ihtimaline dair umutluydum ancak şu anda bu umudum azaldı" ifadelerini kullandı.

Eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz!

Hakem atamalarıyla ilgili de konuşan Malatyaspor Genel Sekreteri, "Kayserispor bizim şu anda rakibimiz. Gençlerbirliği maçımıza Kayseri bölgesinden hakem atandı. Küme düşme mücadelesi veren iki takımın maçına diğer rakibimizin bölgesinden bir hakem atayamazsınız. Bunu düşünemiyorlar. Bize karşı olan bu tutumu gördükçe umudumuz azalıyor. Biz eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz. Eşit şartlarda mücadele edebilirsek kümede kalırız" şeklinde konuştu.

"Bifouma için Çin kulübüyle anlaştık"

Son olarak takımdan ayrılması gündemde olan Bifouma için konuşan Burak Çakır, "Bifouma için 27 Marttan beri Çin kulübüyle görüşüyoruz. Burada kulübün ekonomik şartları önemli. Bifouma'nın bir sakatlık korkusu var. Çin kulübü ona 4-5 katı daha fazla kazanacağı bir kontrat getirdi. Böyle bir sakatlık yaşarsa geleceği sıkıntıya girebilir. Şu anda kulüpler prensip anlaşmasına vardı" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler