Mali buhran sonrası Schalke'nin pusulası! Ozan Kabak...

02.06.2020 - 12:07 | Son Güncellenme: 02.06.2020 - 12:16

Almanya Ligi ekiplerinden Schalke'de forma giyen Ozan Kabak'ın takımdan ayrılacağı gündeme geldi. Koronavirüs sonarsında sıkıntıları artan Schalke'nin son durumunu mercek altına aldık. Schalke, Ozan Kabak'ı satacak mı? Son gelişmeler...

Mali buhran sonrası Schalke'nin pusulası! Ozan Kabak...

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Koronavirüs salgını kulüpleri mali açıdan etkiledi. Bazı kulüpler var ki mali açıdan daha da zor duruma düştü. O kulüplerden biri de Almanya Ligi (Bundesliga) takımlarından Schalke 04. Milli futbolcularımız Ozan Kabak ile Ahmed Kutucu'nun da formasını giydiği Schalke, mali buhran sebebiyle birçok futbolcusundan vazgeçmek zorunda kalacak.

Schalke'nin borcu daha da katlandı

Özellikle salgın sonrasında sportif açıdan geçen başarısız günlerin yanı sıra COVID-19 krizinden önce de aslında Schalke, mali açıdan zor bir durumdaydı. Salgın öncesi Maviler'in 200 milyon Euro civarında olan borcu, şimdilerde daha da katlanmış durumda.

Mali kayıp yükseliyor

Schalke açısından durum beklendiğinden daha vahim olabilir. Çünkü; yöneticiler genelde buz dağının görünen yüzünden söz ediyor. 2019 yılındaki -26 milyon Euro civarındaki kaybın bu yıl 2 katına çıkabileceği konuşuluyor. Bu da kulübün geleceğinin ne kadar karanlık olduğunun sadece bir işareti

'Schalke çile çekecek'

Son 4 maçını kaybeden Schalke'de, başarısızlığın nedeni son günlerde basın tarafından daha fazla tartışılır hale geldi. Alman basın mensupları, Bundesliga'nın köklü takımının 'çile' çekmek zorunda olduğunun altını çiziyor.

Futbolcuların durumu...

Sezon sonunda mali şartlar da düşünülerek bazı futbolcuların satışı gerçekleştirilecek, sözleşmesi bitecek bazı isimlerle de son bir görüşme yapılacak. Schalke, kulübe para kazandırabilecek tarzdaki bazı oyuncuların satışını sezon sonu itibarıyla masaya yatırmayı planlıyor.

Stambouli de kulüple son bir görüşme yapacak

Schalke'de forma giyen ve yakın zamanda adı transferde Fenerbahçe ile anılan Benjamin Stambouli'nin de kulüple son bir görüşme yapacağı gündeme geldi. Salgın döneminde, alacaklarının bir kısmından feragat etmeyi kulübe öneren ve takım arkadaşlarına da öncülük eden Stambouli, kulüple son bir görüşme yapmadan hareket etmek istemiyor.

Ozan Kabak'ın durumu ne olacak?

Galatasaray'dan Stuttgart'a 11 milyon Euro karşılığında transfer olan Ozan Kabak, buradaki performansının ardından Schalke'ye 15 milyon Euro'ya katıldı. Schalke'nin gelecek adına yaptığı yatırım olarak değerlendirilen futbolcu da Schalke'nin gelecek sezonki planlarında olmayabilir.

Ozan konusunda takasa sıcak bakılmıyor

Schalke yönetimi, şu an için Ozan Kabak ile herhangi bir yol ayrımının söz konusu olmadığını ifade etse de milli futbolcu Avrupa'nın çeşitli kulüpleri tarafından takipte. Geride bıraktığımız haftalarda gündeme gelen ve Türk işi transfer olarak nitelendirdiğimiz Ozan Kabak - Hakan Çalhanoğlu takasına Schalke sıcak bakmıyor.

Ozan Kabak'ın satışı gündeme gelebilir ama...

Mali buhran yaşayan Schalke, Ozan Kabak'ın şartlar oluşması durumunda satışına onay verebilir. Fakat; yönetimin satış için 30 milyon Euro olarak belirlediği rakam da koronavirüs sebebiyle aşağıya düşebilir. Almanya'daki bazı spor hukukçuları, ödeme yapma noktasında Bundesliga'nın öncü olduğunu ve Avrupa'da birçok ülkenin bu sıkıntıları daha fazla yaşadığını iddia ediyor. Bu da transferin gerçekleşse bile bazı paydaşları memnun etmeyeceği tezini gündeme getiriyor.

Ozan Kabak'ın Türkiye'ye dönüş planı yok

2024'e kadar mukavelesi bulunan Ozan Kabak'ın yakın vadede Türkiye'ye gelmesi söz konusu değil. Futbolcunun önceliği Avrupa'da başka bir takıma sıçrama yapabilmek. Ancak; Schalke'nin ligdeki durumu ve gelecek sezon Avrupa kupalarında yer alamama durumu hem oyuncuyu hem de Ozan'ı farklı seçeneklere yönelmeye itebilir. 

Ahmed Kutucu bekleyişte

Ahmed Kutucu da yine Schalke'deki geleceği tartışma konusu olan futbolculardan biri. Kutucu'nun 30 Haziran 2022 tarihine kadar süren bir sözleşmesi var. Futbolcu, Schalke'de mutlu olduğunu daha önce açıklamıştı. Futbolcu, yaşanacak gelişmeleri bekliyor. Önceliği ise Bundesliga'da kalmak.

Schalke yöneticileri endişeli

Schalke yöneticileri, şu anda öncelik olarak mali tabloyu düzeltebilmek için uğraş veriyor. Schalke'nin Denetleme Kurulu başkanı Clemens Tönnies, "Schalke için endişeliyiz" açıklamasını yaptı ve acil durum eylem planı olması gerektiğini vurguladı.

Schalke ile ilgili genel kanı: 'Bu buhranı kısa vadede aşamaz'

Pazarlama Direktörü Alexander Jobst da futbolcuların yapacağı feragatların kulübü tek başına kurtarmaya yeterli olmayacağını ifade ediyor. Schalke'yi yakından takip eden birçok basın mensubu da kulübün söz konusu mali krizi kısa vadede hemen aşamayacağı görüşünü paylaşıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler