Mame Thiam nasıl bir futbolcu? Eski hocası anlattı...

19.08.2020 - 11:24 | Son Güncellenme: 19.08.2020 - 11:30

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mame Thiam nasıl bir futbolcu? Hangi bölgelerde oynayabiliyor? Eski teknik direktörü Fuat Çapa ve menajeri Ediz Balkan anlattı...

Mame Thiam nasıl bir futbolcu? Eski hocası anlattı...

Fenerbahçe'ye transferi çok konuşulan Thiam dün sarı lacivertli ekiple ilk idmanına çıktı. Süper Lig'de 2019-20 sezonunun ön plana çıkan isimlerinden biri olan Senegalli nasıl bir futbolcu? Fenerbahçe taraftarının merak ettiklerini Fuat Çapa ve Ediz Balkan anlattı.

Hürriyet gazetesine konuşan Thiam'ın Kasımpaşa'daki teknik direktörü Fuat Çapa (Şimdilerde Ankaragücü'nü çalıştırıyor), onun çok yönlü bir oyuncu olduğunu söylerken, "Biz hem kanatlarda hem de santrforda oynattık. Ağırlıklı olarak sol kanatta hem defansif hem de forvet olarak kullandık" dedi. 

Thiam'ın Kasımpaşa'da 60 metrede oynadığına dikkat çeken Çapa, "Fenerbahçe'de 30 metrelik mesafede oynayacak. Dolayısıyla yeni takımında daha etkili olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. 

"Her iki ayağını da kullanıyor. Hava toplarında oldukça kontrollü ve rahat hareket ediyor."

Çapa eski oyuncusunu şu sözlerle anlatmaya devam etti:

"Takım antrenmanları dışında ekstra çalışmalar yapıyor. Kendisine çok iyi bakıyor. Bu nedenle de her zaman fit ve fizik gücü oldukça yüksek. Her maça hazır şekilde çıkar."

"Koita ile çok iyi bir ikili olmuşlardı. Birbirleriyle iyi anlaşıyorlardı. Fenerbahçe'de teknik direktörün vereceği görev ve kimlerle oynayacağı önemli."

Oyuncunun menajerliğini üstlenen Ediz Balkan ise Fanatik gazetesine verdiği röportajda önemli ifadeler kullandı.

Thiam'ın Fenerbahçe formasıyla çok büyük işler yapacağını söyleyen Balkan, "Diagne'den çok daha fazla katkı verebilir. Çünkü çok yönlü bir hücum oyuncusu. Her sistemde oynayabilir. Komple bir forvet. Her iki kenarda da skor katkısı verebilen, gerektiğinde ileri uçta tek forvet olarak iş yapacak nadir golcülerden biri" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin çok doğru bir hamle yaptığını savunan Thiam'ın menajeri, "Karakter olarak da çok kaliteli bir insan. Fenerbahçe'ye yakışan bir oyuncu olacak. Başkan Ali Koç da onun bu özelliğini hemen fark etti. Sadece işini düşünen, özel hayatında çok surmlu ve disiplinli biri. Bu özellikleri onu çok daha başarılı hale getirecektir."

Senin için hazırladığımız haberler