Manchester City - Arsenal maçında inanılması güç istatistik! Lig tarihine geçti...

23.09.2024 - 13:02 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 13:17

İngiltere Premier Ligi 5. haftada dev bir maça sahne oldu. Beraberlikle sona eren Manchester City - Arsenal karşılaşmasında inanılması güç bir istatistiğe imza atıldı. Detaylar haberimizde...

Manchester City - Arsenal maçında inanılması güç istatistik! Lig tarihine geçti...

AJANSSPOR - HABER

Etihad Stadyumu'nda oynanan dev maçta konuk ekip Arsenal, Riccardo Calafiori ve Gabriel'in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Manchester City, Leandro Trossard 45+8'te kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında Erling Haaland ve John Stones'un kaydettiği gollerle eşitliği sağladı. 90 dakika sonunda iki takım da sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Timber ve Havertz'den ilginç istatistik

Öte yandan 90+8'de yediği golle galibiyetten olan Arsenal'de maçın tamamında süre alan Jurrien Timber ve Kai Havertz, ilginç bir istatistiğe imza attı.

90 dakika boyunca hiç isabetli pas atamadılar

İki futbolcu mücadele boyunca yaptıkları pas denemelerinde isabet sağlayamadan maçı tamamladı. İngiliz ekibinin 25 yaşındaki Alman forveti Kai Havertz 92 boyunca forma giydiği karşılaşmada 5 pas denemesinde hiçbir isabet sağlayamadı.

Arsenal'in 23 yaşındaki Hollandalı stoperi Jurrien Timber ise 6 pas denemesinde isabet kaydedemeden maçı tamamladı.

Premier Lig tarihine geçti

Opta verilerine göre; Kai Havertz, Premier Lig tarihinde son 7 sezonda 90 dakika sahada kalıp isabetli pas yapamayan ilk futbolcu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler