Manchester City, Haaland ve Messi'yi aynı anda getirebilir!

25.01.2021 - 14:07 | Son Güncellenme: 25.01.2021 - 14:15

Dış haberler… İngiltere Premier Lig devlerinden Manchester City, son dönemin yükselen genç yıldızı Erling Haaland ve dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olan süperstar Lionel Messi’yi aynı anda transfer edebilir. İşte detaylar…

Manchester City, Haaland ve Messi'yi aynı anda getirebilir!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

The Sun’ın haberine göre, İngiliz devi Manchester City, son dönemin yükselen golcüsü Erling Haaland ve dünya yıldızı Lionel Messi’yi bu yaz aynı anda transfer edebilir.

Manchester City yöneticilerinin, önümüzdeki sezon için böylesi bir hücum hattının kurulmasının hayati bir şekilde önemli olduğunu düşündükleri iddia ediliyor.

Gök mavililerin, Erling Haaland ile sözleşme imzalama yarışında önde olduğu belirtiliyor.

Buna binaen City, kendi alt yapısından çıkan ve Borussia Dortmund’da forma giyen Jadon Sancho’nun olası satışından %15 pay alma hakkına sahip. Bu payın olası bir transfer senaryosunda 15 milyon Sterlin’e kadar varacağı iddia ediliyor ve bu paranın Norveçli golcü Haaland’ın transferinde kullanılacağı öne sürülüyor.

Ayrıca, Erling Haaland’ın babası Alf-Inge Haaland’ın da 2000-2003 yılları arasında Gök Mavililerin formasını giymiş olması ve Erling’in İngiltere doğumlu olması da bu transferin gerçekleşebileceği konusunda bir etken olarak belirtiliyor.

Lionel Messi için ise, kulübü Barcelona ile ciddi sorunlar yaşadığı ve geçmişte Pep Guardiola’nın Katalan ekibinin teknik direktörlüğünü yaparken aralarındaki samimiyetin bu transferde önemli bir rol alacağı belirtiliyor.

Ayrıca Arjantinli yıldızın, Barcelona ile yeni bir sözleşme imzalayacağına dair henüz bir gösterge olmadığı söyleniyor.

Öte yandan genç yıldız Haaland, bu sezon Alman ekibi Borussia Dortmund ile toplamda 19 maçta 21 gol atarken, 3 de asist yapma başarısı gösterdi.

Süperstar Lionel Messi ise bu sezon Barcelona forması ile bu sezon toplamda 22 maçta 14 gol, 6 asistlik performans sergiledi. Ayrıca 33 yaşındaki dünya yıldızı, geçtiğimiz günlerde Barcelona kariyerindeki ilk kırmızı görmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler