Ajansspor

Manchester City hata yapmadı: Zirvenin yeni sahibi Guardiola!

Editör: Ahmet Kaan Mandalı

Son Güncelleme /

Premier Lig'in 34. haftasında Burnley ve Manchester City karşılaştı. Maçı 1-0 kazanan City liderlik koltuğuna otururken, Burnley ise lige veda etti.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 51 sn
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

2-1'lik Arsenal zaferinin ardından ipleri eline alan Guardiola'nın öğrencileri, Burnley karşısında hata yapmadı.

Tek gol Haaland'dan geldi

Premier Lig 34. hafta mücadelesinde şampiyonluk yarışındaki avantajını kaybetmek istemeyen Manchester City, düşme hattındaki Burnley'ye konuk oldu. Maçtaki tek gol 5. dakikada, Manchester ekibinin Norveçli gol makinesi Erling Haaland'dan geldi.

Erling Haaland
Erling Haaland

Liderlik el değiştirdi

1-0'lık Burnley galibiyetiyle puanını 70'e yükselten Manchester City, aylardır zirvedeki yerini koruyan Arsenal'i yakaladı ve liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Guardiola'nın öğrencileri, geçen hafta aldıkları 2-1'lik Arsenal galibiyetiyle birlikte şampiyonluk yarışında avantajlı hale gelmişti. Manchester City, ligdeki kalan maçlarının hepsini kazanması halinde Arsenal'in alacağı sonuçlardan bağımsız olarak şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Bernardo Silva bir rekor daha kırdı

Sezon sonunda Manchester City'den ayrılacak Bernardo Silva, Burnley galibiyetiyle birlikte Premier Lig'deki 215. zaferini yaşadı ve bu alanda David Silva'yı geride bırakarak zirveye oturdu. Adı bir süredir Galatasaray'la da anılan 31 yaşındaki Portekizli yıldız, böylece efsanesi olduğu Manchester ekibine veda etmeden önce bir rekor daha kırmış oldu.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...