Manchester City itiraz etti, CAS'a başvurdu!

26.02.2020 - 17:25 | Son Güncellenme: 26.02.2020 - 14:25

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle UEFA tarafından 2 yıl Avrupa kupalarından men edilmişti. City Kulübü, bu konuyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvuruda bulundu.

City, CAS’tan çıkacak sonucu bekleyecek

Hatırlanacağı gibi Manchester City, 2 yıl men cezasının dışında 30 milyon Euro da para cezasına çarptırılmıştı. Bu karara itiraz eden City, CAS’tan çıkacak sonucu bekleyecek.

City’nin cezası ne zaman başlıyor?

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, FFP'ye uymayan Manchester ekibinin 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında Avrupa kupalarında yer alamayacağı ifade edilmişti.

UEFA, bu konuyla ilgili ne dedi?

UEFA İkinci Başkanı Michele Uva, konuyla ilgili Rai Radio1Sport'a konuştu. Uva, "Spor Tahkim Mahkemesi olan CAS'ın kararını bekliyoruz. Avrupa kuralları neredeyse hiçbir zaman ulusal kurallarla aynı değildir. UEFA, bireysel liglerde belirli kuralların teknik olarak zorunlu hale getirilmesi için çalışıyor” dedi.

Zidane: “Bu karar City ekibini pozitif etkiler”

Öte yandan Manchester City’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Real Madrid’in Fransız teknik direktörü Zinedine Zidane, İngiliz ekibiyle ilgili bir yorum yaptı. Zidane, ”Bu karar City ekibini daha da ateşleyecektir” diye konuştu.

Real Madrid – City Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman?

İki takım 26 Şubat (Bugün) tarihinde İspanya'da karşılaşacak. Rövanş maçı ise 17 Mart tarihinde City'nin sahasında oynanacak. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Senin için hazırladığımız haberler