Manchester City'ye koronavirüs darbesi

14.03.2020 - 17:20 | Son Güncellenme: 14.03.2020 - 17:25

Manchester City'ye koronavirüs darbesi

Avrupa'daki etkisini artıran koronavirüs, Manchester City'nin UEFA'nın verdiği iki yıl men cezası ve 30 milyon euroluk para cezası için CAS'a yaptığı itirazın sonuçlanmasına büyük bir darbe vuracakmış gibi görünüyor. City'nin itirazı askıda kalabilir.

İngiliz basınında yer alan haberde; İsviçre'deki koronavirüs önlemleri kapsamında CAS'ın (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) da 18 Mayıs öncesindeki üç duruşmayı ve listedeki 16 dosyayı görüşmeyi şimdiden ertelediği, Manchester City'nin dosyasının henüz listede yer almadığı vurgulandı.

Yaz başında bir duruşma yapılmasını uman City'nin de bu beklentisinin gerçekçi görünmediği vurgulanırken, CAS Genel Sekreteri Matthieu Reeb ise Reuters'e verdiği demeçte, mahkemenin halihazırda ayarlamalar yaptığını ve “durumu yakından izleyerek sürekli değişen koşullara uyum sağladığını” söyledi.  

Reed ayrıca bire bir duruşmaların, katılımcıların kabul etmesi halinde devam ettiğini de belirttti. Reed, yüksek risk taşıyan bölgelerde yaşayan katılımcılara video veya telefon kullanma hakkı tanıdıklarını söylerken; görüşmelerin başka bir tarihe ertelenmesini de önerdiklerini dile getirdi.

Finansal Fair Play kurallarını çiğnediği gerekçesiyle UEFA tarafından Avrupa Kupaları'ndan iki yıl men ve 30 milyon Euroluk para cezasına çarptırılan Manchester City, itirazının koronavirüs nedeniyle askıda kalması halinde, 2020-21 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler