Manchester ile Galatasaray ve Beşiktaş da kaybetti! İşte muhtemel rakipler

27.05.2021 - 00:23 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 01:32

UEFA Avrupa Ligi’ni Villarreal’in kazanmasıyla Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılması kesinleşti. Beşiktaş'ın da kuradaki 3. torba şansı azaldı.

Manchester ile Galatasaray ve Beşiktaş da kaybetti! İşte muhtemel rakipler

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi’ni Manchester United’ı penaltılarla deviren Villarreal kazandı. Bu sonucun ardından Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne hangi turdan başlayacağı ve Beşiktaş'ın kuraya hangi torbadan katılacağı belli oldu. 

Galatasaray bir tur fazla oynayacak

Önce Devler Ligi’ne elemelerden gitmeye çalışacak Galatasaray'dan başlayalım. Temsilcimiz kupaya 2. ön eleme turundan katılacak. Bu durumda sarı-kırmızılıların gruplara kalana kadar 2 yerine 3 tur geçmesi gerekecek. Cimbom ayrıca sezonu da erken açmak zorunda kalacak. 

Cimbom'un ilk maçı 20-21 Temmuz'da

Galatasaray’ı ilk maçları 20-21 Temmuz, rövanşları ise 27-28 Temmuz’da oynanacak 2. eleme turunda bekleyen üç takım var. Temsilcimiz Celtic (İskoçya), PSV Eindhoven (Hollanda) ve Sparta Prag (Çekya) ekiplerinden biriyle eşleşecek.

3. ön eleme turundaki muhtemel rakipler

Galatasaray rakibini elerse 3. ön eleme turu maçlarına 3-4 Ağustos ve 10 Ağustos tarihlerinde çıkacak. Bu turda temsilcimizi bekleyen muhtemel rakipler ise şöyle:

 

*Shakhtar Donetsk 

* Benfica

* Monaco

* Celtic (2. turu geçerse)

* Genk (Celtic elenirse)

Sezon 15 gün erken açılacak

Eğer Avrupa Ligi’ni Manchester United kazansaydı, Galatasaray elemelere 3. turdan başlayacaktı ve ilk maçına 15 gün daha geç çıkacaktı. Temsilcimiz ayrıca 2. ön eleme turunda elenirse UEFA Avrupa Ligi'ne de katılamayacak ve kupalara doğrudan veda edecek.

Beşiktaş'a 4. torba tehlikesi

Bu sonuçla bir kötü haber de Beşiktaş'a geldi. Kupayı Villarreal'in kazanıp Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etmesiyle siyah-beyazlıların da kura çekimine 3 yerine 4. torbadan girme ihtimalini yükseltti. Kartal'ın kesin torbası ön eleme turlarında alınacak sonuçlarla belli olacak.  Beşiktaş, 4. torbaya inerse daha güçlü rakiplerin olduğu bir gruba düşme tehlikesi yaşayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler