Manchester United, Ajax'tan Antony Transferine Çok Yakın

Akın Ungan
29.08.2022 - 00:28 | Son Güncellenme: 29.08.2022 - 00:34

Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Antony’nin transferi için Ajax ile anlaşmaya varmak üzere. 100 milyon Euro'luk teklif masada. İşte detaylar.

Manchester United, Ajax'tan Antony Transferine Çok Yakın

Manchester United’ın bir süredir gündeminde olan Ajax’ın forveti Antony Matheus dos Santos’un transferi için takım ile anlaşmaya çok yakın olduğu belirtildi. 

İki taraf da vazgeçemiyor

Manchester United’ın Antony Matheus dos Santos transferi için bir süredir Ajax ile anlaşmaya çalıştığı biliniyordu. Manchester United gibi Antony’den vazgeçemeyen Hollandalı ekip ise Brezilyalı forvet için yapılan 60 milyon euroluk teklifi reddetmiş ve bu transfer için 80 milyon Euro konusunda kararlı oldukları aktarılmıştı. Ajax’ın reddinin ardından ise The Daily Mail, United’ın Antony transferi için iyileştirilmiş bir teklif üzerinde çalıştığını aktarmıştı.

Yeni teklif 100 milyon Euro

Manchester United, Hollandalı ekip tarafından reddedilen teklifinin ardından yeni bir teklif ile Ajax’ın kapısını çaldı. Sky Sports ise İngiliz ekibin Antony için yeni teklifinin 100 milyon Euro olduğunu ve bu yeni rakam ile United ve Ajax’ın anlaşmaya daha önce hiç olmadıkları kadar yakın olduklarını aktardı. 

Schreuder ayrılığı istemiyor

Ajax’ın forveti için çıkan transfer iddialarının ardından Hollandalı ekibin teknik direktörü Alfred Schreuder bu transfere sıcak bakmadığını "Mali durumumuz iyi olduğu için kulübün Antony'yi satmayacağını umuyorum. Yönetime onun burada kalmasını istediğimi söyledim." Diyerek ifade etmişti. United’ın Ajax ile iletişime geçtiği hafta ise Antony antrenmanlarına bireysel olarak devam etmişti ve Brezilyalı futbolcunun bu hareketi ile United’ı istediği iddialarını doğruladığı belirtilmişti.

Antony’nin gözü Premier Lig’de

Cuma günü, İtalyan gazeteci Fabrizio Romano ile YouTube'da yaptığı bir röportajda konuşan Antony, United’a katılmak istediğini şu sözlerle ifade etti: "Bu yılın Şubat ayından bu yana menajerlerim benim yeni bir mücadele için kulüpten ayrılmak istediğimi Ajax'a bildirmek için Amsterdam'a geldi. Aralık döneminde ise Ajax'ın kontrat yenileme teklifi de dahil olmak üzere toplantılar sona erdi. Kulüpten ayrılmak istediğimi bir kez daha açıkça belirttim."

"Ajax'tan beni Eredivisie'deki en yüksek teklif ile satmasını istiyorum"

Röportajında Ajax tarafından serbest bırakılmak istemediğini belirten Brezilyalı futbolcu bu konuda, "Ajax'ın beni bırakmasını istemiyorum, Ajax'tan beni Eredivisie'de oynayan bir oyuncunun aldığı en yüksek teklif ile satmasını istiyorum." dedi.

Antony'nin sözleşmesi ne zaman bitecek?

Antony Matheus dos Santos Temmuz 2020'de Sao Paulo'dan Ajax’a transfer olarak beş yıllık sözleşme imzalamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler