Manchester United'ın hacker'lar ile başı dertte!

27.11.2020 - 16:01 | Son Güncellenme: 27.11.2020 - 16:04

İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester United Kulübü, siber saldırıya maruz kaldı. Hacker'lar Kırmızı Şeytanlar'dan fidye istiyor. Detaylar haberimizde...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Dünyanın koronavirüs pandemisiyle uğraştığı şu günlerde, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester United da başka bir virüsle mücadele ediyor.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre; Kırmızı Şeytanlar bir siber saldırının kurbanı oldu. Görünüşe göre siber saldırıya maruz kalan İngiliz ekibi için hacker'lar milyonlarca fidye istediği öğrenildi.

"Çabalar yetersiz oldu"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, "NCSC, Manchester United futbol kulübünün dahil olduğu bu olayın farkında ve sonuçlarını görmek için birlikte çalışıyoruz. Ancak şu ana kadar yapılan çabalar yetersiz oldu. Çünkü kulübün dijital altyapısına yapılan saldırı, tahmin edilenden çok daha kötü görünüyor. Virüsün United'ın bilgisayar sistemlerine bulaştığı söyleniyor. Kulübün yetkilileri, hassas verilen halka sızdırılmasından korkuyor. Bu durumda kulüp ayrıca büyük bir mali zararın altına girer" açıklaması yapıldı.

"Saldırı yıkıcıydı"

Manchester United'dan yapılan açıklamada ise, "Saldırı yıkıcıydı, ancak şu ana kadar hangi verilerin kayıp olduğunun farkında değiliz" ifadeleri kullanıldı.

Yüzde 70'i saldırıya maruz kaldı

Öte yandan siber saldırıları 2018'den beri etkisini göstermekte. NSCS tarafından hazırlanan rapora göre, spor organizasyonlarının yüzde 70'i geçtiğimiz yıl bir siber saldırıya maruz kaldı. Neredeyse İngiltere ortalamasının iki katı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler