Manchester United Crystal Palace'tan kaleci Jack Butland'ı sezon sonuna kadar kiraladı

Burak Alaca
06.01.2023 - 19:54 | Son Güncellenme: 06.01.2023 - 20:22

Premier League ekibi Manchester United, Crystal Palace'da oynayan İngiliz kaleci Jack Butland'ı sezon sonuna kadar kiraladı. Başarılı kaleci bir dönem milli takım forması giydi.

Manchester United Crystal Palace'tan kaleci Jack Butland'ı sezon sonuna kadar kiraladı

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier League'in formda ekibi Manchester United kaleci rotasyonuna bir ekleme yaptı. Kırmızı Şeytanlar, Crystal Palace forması giyen İngiliz kaleci Jack Butland'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. 

Crystal Palace'da yedekti

Jack Butland, Crystal Palace'ta Vicente Guaita'nın ardından yedek kaleci konumundaydı. Bu sezon parmak sakatlığı ile mücadele eden İngiliz kaleci yalnızca 2 maçta Palace'ın 18 kişilik kadrosunda yer aldı.

Milli takıma kadar yükseldi

Özellikle Stoke City forması giydiği 2014-2020 arası dönemde İngiltere'nin gözde kalecilerinden biri olan Butland daha önce 9 maçta milli takımın formasını terletti. 29 yaşınaki oyuncu 2018 Rusya Dünya Kupası'nda İngiltere kadrosunda yer alıyordu.

İlgini Çekebilir
Manchester United'da Ronaldo gittikten sonra 4 imza
Habere Git

Dubravka ayrıldı

Manchester United, David De Gea'ya alternatif yaratmak için sezon başında Newcastle United'tan 33 Slovak kaleci Martin Dubravka'yı kiraladı. Bu sezon United formasını ilk yarıda sadece 2 maçta terleten Dubravka, Newcastle'a geri döndü. 

De Gea'nın sözleşmesi bitiyor

Manchester United'ın 2011'de Atletico Madrid'ten kadrosuna kattığı İspanyol file bekçisi David De Gea'nın geleceği belirsizliğini koruyor. 30 Haziran 2023'te sözleşmesi bitecek oyuncu henüz Kırmızı Şeytanlar ile sözleşme uzatmadı.

Kaleye duvar ördü

David De Gea bu sezon Manchester United forması ile son yıllardaki en formda dönemini geçiriyor. Premier Lig'de 17 maçta kalesinde 20 gol gören kaleci tam 8 maçta kalesini gole kapamayı başardı. Bu alanda ligin lideri tam 10 maçta kalesinde gole izin vermeyen Newcastle United kalecisi Nick Pope. 

İlgini Çekebilir
Neuer'in yerini alacak isim belli oldu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler