Mancini’den eski öğrencisi için flaş sözler: “Umarım Burak…”

10.06.2021 - 20:14 | Son Güncellenme: 10.06.2021 - 20:22

EURO 2020’deki İtalya-Türkiye maçı öncesi konuşan Roberto Mancini, hem Milli Takımımızı hem de Galatasaray’da beraber çalıştığı Burak Yılmaz’ı övdü.

Mancini’den eski öğrencisi için flaş sözler: “Umarım Burak…”

AJANSSPOR-HABER

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini, A Milli Takımımız ile oynayacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin çok iyi bir takım olduğunu söyleyen Mancini, "Türkleri yenmemiz için belki de en iyi oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Genç, teknik ve fantastik oyunculara sahipler. Umarım Türkiye ile finalde yeniden karşılaşırız" dedi.

'Burak Yılmaz hem insan hem futbolcu olarak iyi'

Geçmişte Galatasaray Teknik Direktörlüğü de yapan ve bu süreçte öğrencisi olan Burak Yılmaz'dan övgü dolu sözlerle bahseden İtalyan hoca, "Burak harika bir sezon geçirdi. Umarım bize gol atmaz. O hem insan hem de oyuncu olarak çok iyi biri" diye konuştu.

 

Mancini, İtalya-Türkiye açılış maçını Roma Olimpiyat Stadı’nda 16 bin kişinin izleyeceği hatırlatılınca şu yorumu yaptı: “Ne kadar çok taraftar olursa, biz de o kadar mutlu oluruz. 

 

'16 bin taraftar önünde oynamak çok güzel'

16 bin kişi bizim için çok önemli. Ama hepsi İtalyan olmayacak. Aralarında Türk taraftarlar da olacak ama bu uzun süren Covid döneminden sonra çok güzel. Türk taraftarları üzgün olarak göndermeye çalışacağız."

Mancini: Açılış maçları zor olur

Açılış maçlarının her zaman zor olduğunu da belirten İtalyan teknik adam sözlerini şöyle noktaladı: "İlk maç, çok zor bir maç olacak. Rahat bir şekilde bu maça hazırlandık ve amacımız tabii ki kazanmak. Çok zor ama bundan keyif de almamız gerekiyor. 

'Türkiye'ye büyük saygım var'

Türkiye'ye büyük saygım var, çünkü çok güçlü bir takım. Biz bildiğimiz şeyleri yapacağız ve zor maç olsa da rahat bir şekilde oynayacağız. İnanılmaz oyuncularımız, harika bir takım ruhumuz var. Uzun zamandır beraber eğlenerek çalışıyoruz. Amacımız tabii ki Londra ve Wembley'e ulaşmak.”

Senin için hazırladığımız haberler