"Mandzukic, Galatasaray'da başarılı olur"

24.07.2020 - 16:07 | Son Güncellenme: 24.07.2020 - 17:11

Balkan futbolunu yakından takip eden futbol adamı Saffet Balkan, Galatasaray ile adı anılan Mario Mandzukic, Ibrahim Sehic, Vedat Muriç ve Mame Thiam iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Mandzukic, sarı-kırmızılı takıma transfer olacak mı? Ibrahim Sehic'e teklif var mı? Vedat Muriç takımda kalacak mı? İşte detaylar...

"Mandzukic, Galatasaray'da başarılı olur"

Balkan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

"İstanbul'da her futbolcu oynamak ister"

Galatasaray-Mandzukic iddiaları ile sözlerine başlayan Balkan, "Mandzukic Galatasaray'a olur mu olmaz mı bilmiyorum, iyi bir profesyonel. Arap ülkesinden sonra Avrupa'ya döneceği için orada alacağı paraları istemeyecektir. Kendini kanıtlamış iyi bir santrfor. İstanbul'da her futbolcu oynamak ister. Ama olma ihtimali var. 3-4 milyon Euro'luk bir bütçe ile transfer edilebilir. Biz tahmin ediyoruz, çünkü kulübün durumunu bilmiyoruz. Arabistan'da 7-8 milyon Euro arası kazanıyordu. Avrupa'ya geleceği için 3-4 arasına oynayabilir. Pandemiden sonra yazın transferler nasıl olacak onu da göreceğiz. Avrupa'nın her takımında oynayacak kapasiteye sahip. Türkiye'de futbol fazla sert oynanıyor. Yanlardan fazla top gelmiyor. Mandzukic'in oynadığı takımlara bakacak olursak Juventus, Atletico Madrid dahil oralarda çok pas alan bir forvetti. Kalitesini de tartışmıyoruz. Ama Türkiye'ye gelirse ve sakatlığı olmazsa fayda sağlayacağını düşünüyorum. Tabii, Galatasaray Falcao giderse geçmişi iyi olan forvet alacaktır" dedi.

"Sehic çok iyi kaleci"

Süper Lig devleriyle anılan Ibrahim Sehic hakkında ise Balkan, "İyi bir kaleci ve Türkiye ligini çok iyi tanıyor. Her gittiği takımda başarılı olmuştur. Beşiktaş'a ya da Galatasaray'a transferi söz konusu olabilir. Ancak, Beşiktaş genç kaleciye güvenip devam edebilir. İyi maçlar çıkardı ve iyi bir kaleci. Biraz daha maç oynaması gerekiyor, çok güzel bir sicili var ve böyle devam edebilir" şeklinde konuştu.

"İtalya ligi onun için daha uygun"

İtalyan ve İngiliz kulüplerinin transfer listesinde yer alan Vedat Muriç'e de değinen Balkan, "Muriç fizik olarak çok güçlü bir futbolcu, transfer olma ihtimali yüksek. Çok kuvvetli ve çalışkan bir forvet. İtalya ligi onun için daha uygun" açıklamasını yaptı.

Diagne hakkında...

Galatasaray'a geri dönen Mbaye Diagne ile ilgili ise Balkan, "Ben Diagne hakkında konuşmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

"Sinan Bolat'a teklifler var"

Adı Süper Lig ekipleriyle anılan kaleci Sinan Bolat hakkında konuşan Balkan, "Teklifler olduğunu biliyorum Türkiye ve İspanya'dan. Hangi takımlar olduğunu bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"Prosinecki çok başarılı bir hoca"

Son olarak ismi Hatayspor ile anılan teknik direktör Prosinecki'ye değinen Balkan, "Çok iyi bir futbol adamı. Bence Kayserispor'da başarılı olmuştur. Tabii, ligde kalmaları zor görünüyor. Ama başarılı bir hoca" diyerek sözlerini tamamladı

Senin için hazırladığımız haberler