Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan: Süper Lig iddiasıyla geliyoruz

10.07.2021 - 14:56 | Son Güncellenme: 10.07.2021 - 15:25

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, transfer çalışmaları ve gelecek sezon planlaması hakkında konuştu. İşte detaylar...

Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan: Süper Lig iddiasıyla geliyoruz

AJANSSPOR - 

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, Radyospor'da Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Üçleme Programı'na konuk oldu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

'Transferlerin %70'i tamam'

Yeni sezon için hızlı ve rahat bir transfer sezonu geçirdiklerini belirten başkan Mevlüt Aktan, erken gelen şampiyonluğun transfer sezonunu hızlandırdığı aktardı.

Aktan; "Yerli transferini bitirdik gibi bir şey. Erken gelen şampiyonluktan dolayı görüşmelerimizi yapmaya başlamıştık zaten. Yabancı oyuncuların da sadece parasal değil, hedefleri olan oyuncular seçmeye çalışıyoruz. Çok ciddi paralar harcayıp, borç yapmak istemiyoruz açıkçası. Umuyoruz fayda sağlayacak isimler katabiliriz." dedi.

'Forvet, orta saha ve kanat tamam'

Taraftarın beklentisinin farkında olduğunu belirten Aktan, “İyi bir forvet, iyi bir orta saha, iyi bir de kanat yakında gelecek. Beklemede kalsınlar. Hepsi yabancı ve hepsiyle anlaşıldı. Kimisi dışarıdan, kimisi içeriden. İmzalar atılmadan söylemeyelim yinede ama dediğim gibi anlaşıldı, haftaya netleşecek." diye konuştu.

Süper Lig iddiasıyla geliyoruz

Yeni sezona çok iddalı gireceklerini belirten Aktan, kamuoyuna ve rakiplerine esprili bir çağrı yaptı ve "Dikkat ederseniz bizim oyun sistemimize uyabilecek oyuncuları transfer ediyoruz ve bunu yaparken aynı zamanda kadroyu da gençleştirmek istiyoruz. İnşallah da bu şekilde devam edip, Süper Lig iddaasıyla lige başlayacağız. Bunu taraftarlarımız bilsin ve tabiki rakiplerimiz de bilsin.” şeklinde konuştu.

Stadyum ilk devreye yetişmeyecek!

Stadyum konusunda herkes gibi kendisinin de beklenti içerisinde olduğunu söyleyen Mevlüt Aktan, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

"19 Mayıs Stadyumu'nun restore işlemleri ne zaman biteceğine dair kesin bir tarih yok. Biz de sizler gibi dört gözle bekliyoruz doğrusu. Ancak kamuda maalesef bazı işler planlandığı gibi gitmiyor. Umarım 2. devreye yetişir. Şuan daha başlanmadı ve 1. devreyi gözden çıkardık biz. Daha önceki yıllarda Akhisarspor Manisa’ya gelmişti şimdi ise Koskoca Manisa ili, ilçeye (Akhisar) gidecek. Çok ilginç gerçekten."

'Taraftarımızı Akhisar'a bekliyoruz'

Pandemiden dolayı maçların seyircisiz oynandığını ve geçen sezon güzel futbollarını taraftarlarına izletemediklerini belirten Mevlüt Aktan, yeni sezon için taraftarına çağrıda bulundu.

Aktan; "Biliyorsunuz %50 alım olacak, biz her ne kadar Akhisar'da oynasak da taraftarımızı bekliyoruz. Çünkü biz çok keyifli futbol oynuyoruz. Geçen sezon taraftarımız bunu çıplak gözle izleyemedi maalesef, bu sezon inşallah gelip görsünler." açıklamasını yaptı.

'Altyapıya önem veriyoruz'

Altyapıdan çıkardıkları oyuncular hakkında da konuşan Aktan şu ifadeleri kullandı:

"Muhammet Taha Şahin gibi bizim dışarıda çok kiralık genç oyuncumuz vardı. En azından Manisa'daki kulüplerimizle ya da güvendiğimiz kulüplerle anlaşıp oynatabileceğimiz takımlara kiralamak istiyoruz onları. Biz altyapı için gerçekten çok büyük emek veriyoruz ve bu gençleri oynatamadıktan sonra hiçbir şeye yaramıyor. O çocuğu oynarken görmek, çok mutluluk veriyor çünkü ektiğin fidanın büyüdüğünü görüyorsun. Bambaşka bir duygu bu. Zaten Serkan Özbalta Hocamıza gençlere daha fazla şans vermesi konusunda ısrarımızı ilettik"

Senin için hazırladığımız haberler