Fatih Tekke: Yalan, hile ve dolambaçlık olduğu zaman burada olmayacağım

06.12.2017 - 15:52 | Son Güncellenme: 06.12.2017 - 15:52

Manisaspor teknik direktörü Fatih Tekke, TFF 1. Lig’in 15. haftasında Altınordu ile oynayacakları karşılaşma öncesinde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Tekke, “yalan, hile ve dolambaçlık olduğu zaman beni burada göremeyeceksiniz.” diye konuştu.

“1 puan altın değerinde”

Fatih Tekke, BB Erzurumspor maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede hava şartlarının kendilerini zorladığını belirterek, “Saha ve zeminden ziyade hava şartları oyuncularımızı ciddi manada olumsuz etkiledi. Çok iyi bir mücadele sergiledik. Oyunsal olarak ilk yarıda düşündüğümüzü tam olarak yapamadık. Yakaladığımız 3-4 pozisyonu daha doğru son paslarla kullanmış olsak oyunun formatı biraz daha değişebilirdi. Kırılganlık gösterebilecek bir takımla oynadık ama golü bulamadık. Erzurumspor takımı da gerçekten iyi oynadı. Maçın her anında golü bulmak için çaba sarf ettiler. Bizler de iyi mücadele ettik. Amacımız kontrataklarla, hızlı hücumlarla ileriye çıkmaktı. İlk yarıda bunu da yaptık. Özellikle ikinci yarıda 50-55. dakikalardan sonra oyuncularda bire bir gördüğüm, fiziksel anlamda nefes almada problem yaşadılar. Bize göre zor şartlarda oynadık. Alınan 1 puan bence altın değerindedir. Ligin bizim adımıza 7. maçı. Bu süre de belki de ligin en iyi 6 takımıyla oynadık. Burayı iyi geçtiğimizi düşünüyorum. Tabii bizim için bitmiş değil. Bizim için her maç çok önemli.” diye konuştu.

Video - Fatih Tekke: “Hedefimiz 3 puan alabilmek”

BB Erzurumspor maçını hemen unutup Altınordu maçına bakmaları gerektiğini ifade eden Tekke, “Altınordu çok genç, dinamik ve çok arzu eden bir takım. Tecrübeleri biraz az olan futbolculardan kurulu ama eğer onlara müsaade edersek işimiz zorlaşır. Çok zor bir maç bekliyor bizi. Kesinlikle her maç olduğu gibi 3 puan için oynayacağız. İnşallah, Allah bunu bize nasip eder.” dedi.

Tekke, sözlerinin devamında takımdaki bütün oyuncuların elinden gelen her şeyi yaptığını ifade ederek, “Kulübümüz için önemli olan puanları nasıl toplayacağımız ve oyuncularımıza takım için nasıl katkı sağlattırabileceğimiz. İsimler üzerinden gitmemeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

“Yalan, hile ve dolambaçlık olduğu zaman burada olmayacağım”

Tüm Manisa’nın Granmedical Manisaspor için birlik ve beraberlik içerisinde destek olması gerektiğini vurgulayan Tekke, “Grandmedical Manisaspor önemli bir camia. Şu an yaşanmış ve yaşanmaya devam eden, sizlerin bilmediği daha da zor sıkıntıların olduğunu söylüyorum. Buna rağmen bir mücadele ortaya koyuyoruz. Buna ben inanıyorum oyuncularımı da inandırmaya çalışıyorum. Buna inandıklarını da gösterdiler. Bu kolay bir şey değil. Bulunduğumuz konum, kapasite açısından yukarı çıkabileceğimiz bir durumda. Dolayısıyla bunu kullanalım. Bu şehre hizmet bu şekilde edelim. Futbol, Manisa şehri için önemlidir. Buna sadece ben ve futbolcularım değil, sizler de inanın. Kurumlar, kuruluşlar, iş adamları da inansın. Bu iş sürdürülebilirlik açısından kolay bir şey değil. Bu işin adı profesyonellik. Oyuncu bize saygı duyuyor ama artık bir nokta da onlarda sınıra gelebilir. ‘Bize yardım edin’ demiyorum, beraber olalım diyorum. Saygıyı hak eden bir mücadelenin içerisindeyiz. Ne olursa olsun bunu devam ettirmeye çalışacağız. Benim açımdan ise yalan, hile ve dolambaçlık olduğu zaman beni burada göremeyeceksiniz.” diye konuştu.

Göktuğ Bakırbaş’ın performansı hakkında

Teknik Direktör Fatih Tekke, bir basın mensubunun Göktuğ Bakırbaş’ın performansıyla ilgili sorusuna yönelik yaptığı değerlendirmede şunları ise söyledi:

“Göktuğ gerçekten çok iyi bir kaleci. Çok iyi maçlar çıkardı, özellikle bu hafta da. Kalecilerin takımlar üzerindeki etkisini yaşıyoruz. Takımımızda Göktuğ, Deniz, Zafer, Ömer, Alper, Asım, Kağan ve Berk gibi genç oyuncularımız var. Genç oyunculara şans verebilmek, onları doğru şekilde aşağıdan yukarıya taşıyabilmek ve yukarıda da onlarla ilgilenebilmek önemli. Oyuncularımıza doğru bilgiler verebilmeliyiz. Maalesef oyunsal olarak doğru bilgilerle gelmiyorlar. Sosyal olarak da genelde Türkiye’de ki eğitim açısından en geride olan sosyal grubun futbolcular olduğunu söyleyebilirim. Bu çocuklar okuyacaklar, dünyayı tanıyacaklar, ülkesini tanıyacaklar, futbol doğru tanımlayacaklar, kendilerini doğru tanımlayacaklar ve gelişimlerinin futbol hayatlarının sonuna kadar devam edeceğini unutmayacaklar. Elimizde genç ve yetenekli oyuncularımız var. Gelişimi kısa ve uzun sürecek oyuncularımız var. Bunlara destek olmamız, ilgi göstermemiz lazım.” 

Senin için hazırladığımız haberler