Manisaspor'a FIFA'dan şok! Kara listede!

22.03.2018 - 14:41 | Son Güncellenme: 22.03.2018 - 14:41

Ve en sonunda olan oldu. Dünya futbolunun patronu FIFA, borçlarını ödemeyen Manisaspor’u kara listesine aldı.

 Maddi krizi bir türlü aşamayan ve her geçen durumu kötüye giden Grandmedical Manisaspor, en sonunda FIFA’nın kara listesine girdi. Dünya futbolunun patronu, uzun süredir borçlarını ödeyemeyen Siyah-Beyazlılar’ı da bu listeye dahil etti. Bundan böyle Manisaspor ile ilgili en ufak bir şikayette cezalar hemen uygulanacak.

2018-2019 SEZONUNDA BÜYÜK CEZALAR YOLDA

Zaten 6 milyon civarında transfer yasağı bulunan Manisaspor’u yeni sezonda puan silme cezaları da bekliyor. Bilindiği gibi Sportif Direktör Ufuk Dündar, Manisaspor’un minimum 12 puan silme cezası ile karşı karşıya olduğunu açıklamıştı. Eğer önlem alınamazsa, Tarzan’ın maksimum 24 puan silme tehlikesinin yanı sıra FIFA’dan transfer yasağı cezasının alma tehlikesi de gündemde.

İŞTE MANİSASPOR’U BEKLEYEN CEZALAR

1-750 bin euro’luk Simpson dosyası: eksi 6 puan

2-750 bin euro Iwanski dosyası: eksi 6 puan

70 bin euro Harry Novillo-Melbourne City’ye bonservis bedeli. Eksi 3 puan talebi FIFA’ya gitti. Dava, haziran temmuz sonuna kadar bitecek.

25 bin euro Rad kulübü-Perovic’in kiralama bedeli 25 bin euro…  Eksi 3 puan talebi FIFA’ya gitti.

25 bin euro Portekiz futbol federasyonu-Makukula yetiştiricilik borcu. 3 puan silme talebi FIFA’ya gitti. Bir sonraki talep küme düşürülme olacak.

Ulusal lisans kriterlerinin yerine getirilememesinden olası eksi 3 puan.

Dimov da alacakları nedeniyle dava açtı, anlaşma olmazsa FIFA kaynaklı transfer yasağı verilebilir.

2017-208 sezonunda eksi 6 puan cezası veren Makukula’dan da anlaşma olmazsa bu sezon da küme düşürülme talebi gelebilir. (Manisa Manşet)

Senin için hazırladığımız haberler