Newcastle United, Kim Min-Jae’yi Manchester’daki Evinden Çıkarmaya Hazır!

Akın Ungan
09.06.2023 - 23:48 | Son Güncellenme: 09.06.2023 - 23:59

Son dakika | Fenerbahçe'den Napoli'ye imza atan Kim Min Jae, Premier Lig'den Manchester United ve Newcastle United'ın transfer listesinde. İşte detaylar.

Newcastle United, Kim Min-Jae’yi Manchester’daki Evinden Çıkarmaya Hazır!

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılarak Napoli'ye imza atan Kim Min-Jae hakkındaki transfer iddiaları devam ediyor. Son olarak İngiliz ekip Newcastle’ın 26 yaşındaki oyuncu ile ilgilendiği iddia edildi.

Manchester United evini bile tuttu

Napoli ile Serie A’da şampiyonluğa ulaşan Güney Koreli stoper Kim Min-Jae’nin talipleri artmaya devam ediyor. 26 yaşındaki futbolcunun geçtiğimiz günlerde Manchester United ile anlaşmaya vardığı iddia edildi. The Sun’ın aktardığı bilgilere göre ise İngiliz ekip başarılı futbolcunun kalacağı evi dahi tuttu. 

Newcastle devreye girdi

Kim Min-Jae’nin adı Manchester United ile anılırken Newcastle United da 26 yaşındaki savunmacı için devreye girdi. Talksport’un aktardığı bilgilere göre gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak Newcastle United da Kim Min-Jae'yi listesine aldı. Güney Koreli, İngiliz ekibin genç teknik adamı Eddie Howe için savunma hattının bir numaralı transferi.

Takımdan ayrılması bekleniyor

Kim Min-Jae’nin Napoli ile olan sözleşmesinde Temmuz ayının ilk 15 günü geçerli olacak bir serbest kalma bedeli bulunuyor. Serbest kalma bedeli 65 milyon Euro olan stoperin bu sezon Napoli’den ayrılması bekleniyor.

33 yıl sonra gelen şampiyonluk

Napoli uzun zamandır kupa özlemi çekiyordu. En son 1989-1990 Serie A sezonunda kupa kaldıran İtalyan ekip bu sezon şampiyonluk özlemine son verdi. Bu sezon çıktığı 38 maçtan 28 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile dönen Napoli topladığı 90 puan ile Serie A’da 2022-23 sezonunun şampiyonu oldu. Napoli 33 yıl sonra gelen zaferinde lig sıralamasında 2. sırada olan Lazio’ya 16 puan fark attı.

Avrupa’ya Fenerbahçe ile geldi

Napoli oyuncusu Kim Min-Jae’nin ilk Avrupa biletini Fenerbahçe kesti. Ağustos 2021’de sarı-lacivertli ekibe katılan stoper 2022’de 18,5 milyon Eurol'uk serbest kalma bedeli ile Napoli’ye transfer oldu. 2021-22 sezonunda Kanarya ile 31 maça çıkan Güney Koreli futbolcu 1 kez fileleri havalandırmayı başardı. 

Napoli’de Kim Min-Jae

Kim Min-Jae bu sezon Napoli'de 35 Serie A maçına çıktı. Sahada olduğu dakikalarda 2 kez fileleri havalandıran 26 yaşındaki futbolcu 2 golün de asistini yaptı. Ayrıca Kim Min-Jae, sergilediği performans ile dikkat çekerken, İtalya'da yılın savunmacısı seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler