Manchester United'da sakatlık şoku! Martial, Hojlund, Shaw...

Furkan Sönmez
23.02.2024 - 17:11 | Son Güncellenme: 23.02.2024 - 17:38

İngiltere Premier Lig devi Manchester United, sakatlık kabusuyla uğraşıyor. Kırmızı Şeytanların yıldız futbolcusu sakatlık yaşadı. İşte tüm detaylar...

Manchester United'da sakatlık şoku! Martial, Hojlund, Shaw...

AJANSSPOR HABER

İngiltere Premier Lig devi Manchester United, sakatlık problemi yaşıyor. Manchester'ın kırmızı tarafı, golcü futbolcuları Rasmus Hojlund'un sakatlık yaşadığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre Danimarkalı genç santrfor, kas sakatlığı yaşadı ve bu onu 2-3 hafta arası yeşil sahadan uzak tutacak. 21 yaşındaki genç futbolcu, en son Premier Lig'de Luton Town'ı deplasmanda 2-1 yendikleri karşılaşmada forma giydi ve 2 gol atarak takımının galibiyetinde başrol oynadı.

Manchester derbisini kaçırabilir

Sky Sports'un haberine göre Hojlund, sakatlığı nedeniyle Premier Lig'deki Fulham maçını kesin olarak kaçıracak. United için asıl sıkıntının ise, genç futbolcunun 3 Mart tarihinde Etihad Stadyumu'nda oynanacak Manchester derbisini kaçıracak olması belirtildi. Rasmus Hojlund'un, 9 Mart tarihinde Everton ile oynanacak lig maçında sahalara dönmesi planlanıyor.

ManU formasıyla tarihe geçti

Rasmus Hojlund, Premier Lig'de çıktığı son 6 maçta da rakip fileleri havalandırarak 7 gole imza attı. Genç futbolcu, Manchester United forması altında bunu başaran en genç futbolcu olarak Kırmızıların tarihine geçti. Danimarkalı golcü bu süreçte; Aston Villa, Tootenham, Wolverhampton, West Ham United, Aston Villa ve Luton Town ağlarını havalandırmayı başardı.

Luke Shaw'da sakatlandı

ManU'da İngiliz sol bek Luke Shaw'un sakatlığı da can sıktı. Manchester şehrinin kırmızı temsilcisi, başarılı sol bekte bir kaç ay uzak kalacak. Shaw'un sezon sonlarına doğru sahalara dönmesi bekleniyor. Ayrıca Martial'in sakatlığından sonra Hojlund'un da sakatlık yaşaması, Erik ten Hag'ın hücum konusunda elini kolunu bağlayacak. Takımda sadece golcü olarak Marcus Rashford kaldı.

Rasmus Hojlund'un sezon karnesi

Sezon başında İtalya Serie A takımı Atalanta'dan 73 milyon euro'luk bir bonservis bedeli ile Manchester United'a transfer olan Rasmus Hojlund, ManU ile 30 resmi maçta forma giydi. Bu karşılaşmaların 25'ine ilk 11'de başlayan Hojlund, 13 gol atarak kariyerinin en golcü sezonunu  geçiriyor. Genç golcü 13 golünün yanına ise 2 asist üretmeyi de ekledi. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında temsilcimiz Galatasaray'ın, Manchester United'ı deplasmanda 3-2 yendiği maçta Hojlund, Kırmızı Şeytanların gollerini atan futbolcu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler