MANU'ya İstanbul'da geçit yok!

04.11.2020 - 23:28 | Son Güncellenme: 04.11.2020 - 23:39

Son dakika spor haberleri.. Medipol Başakşehir Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde Manchester United’ı 2-1 ile geçti. Bu sonuçla beraber, Manchester United’ı yenen Türk takımları kervanına Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından katılmış oldu. Peki Türk takımları Manchester United’a karşı kaç defa kazandı? İşte detaylar...

MANU'ya İstanbul'da geçit yok!

AJANSSPOR - DETAY HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda temsilcimiz Medipol Başakşehir, kendi evinde Manchester United’ı 2-1 mağlup etti. 

Turuncu-lacivertliler, bu sonuçla Devler Ligi tarihindeki ilk galibiyetini ve ilk puanlarını aldı. İngiliz temsilcisi ise Türkiye’de oynadığı son 3  Avrupa Kupası mücadelesinden eli boş döndü. 

2012/13 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda Manchester United’ı 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçe ise Kırmızı Şeytanlar’ı 2016/17 sezonunda UEFA Avrupa Ligi müsabakasında Kadıköy'de konuk etti. Sarı - lacivertliler, karşılaşmadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Türk takımlarıyla yolu 15 defa kesişti

lManchester United, Türk takımlarıyla 15 defa karşı karşıya geldi.

İngiliz devi bu maçlarda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Manchester United'ı sahasında yenen iki Türk takımı ise Fenerbahçe ve Beşiktaş oldu.

Galatasaray ön eleme turunda elemişti

Manchester United, Türk takımlarıyla ilk kez 93-94 sezonundaki Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda karşılaştı.

İngiliz ekibi, Galatasaray ile eşleşmiş, sarı - kırmızılılar 3-3 ve 0-0'lık sonuçlarla deplasman golü avantajı sayesinde tur atlayan taraf olmuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçları kapsamında, 2009 yılında Beşiktaş, Old Trafford'da Manchester United'ı 1-0'lık skorla üzmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler