Ajax - Napoli: 1-6 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
04.10.2022 - 23:45 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 02:01

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax ile Napoli karşılaştı. Napoli, deplasmanda 6-1 kazanırken Ajax, bir Avrupa maçında ilk kez 6 gol yedi. İşte detaylar...

Ajax - Napoli: 1-6 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında Ajax ile Napli karşı kaşıya geldi. Amsterdam'daki Johan Cruyff Arena'daki dev maç aynı zamanda iki efsaneyi de hatırlattı. Bu maç bir yanıyla Johan Cruyff'un efsaneleştiği Ajax ile Diego Armando Maradona'nın efsaneleştiği Napoli'nin kapışmasıydı. Konuk ekip Napoli, maçı 6-1 kazandı. Yani Maradona'a evinde Cruyff'a 6 attı! Aldığı sıradışı sonuçla Napoli, Liverpool'un 3 puan önüne geçerek liderliğe oturdu. Ajax ise evinde uğradığı hezimetin ardından 3. sırada kaldı.

Napoli, Ajax deplasmanında 6-1 kazanarak, geride kalan 3 maçta 3. zaferini yaşadı. Rakip fileleri 13 kez havalandıran İtalyan kulüp, kalesinde ise 2 gol gördü. Napoli, 9 puan ile A Grubu'nun lideri oldu. Ajax ise 3 maçta tek galibiyet aldı. 2 defa sahadan yenilgiyle ayrılan Hollandalılar, grubun 3. sırasında yer aldı.

Gol perdesini Ajax açtı ama...

Kendi evinde şok yaşayan Ajax, mücadelenin 9. dakikasında gol perdesini açan taraf oldu. Ajax'ın golünü Kudus kaydetti. Napoli ise Ajax'a cevabı tam 6 golle verdi. İtalyanlar'ın golleri Raspadori (2), Lorenzo, Zielinski, Kvaratskhelia ve Simeone'den geldi.

Senin için hazırladığımız haberler