Maradona öldükten sonra aklandı!

18.03.2021 - 15:34 | Son Güncellenme: 18.03.2021 - 15:38

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz futbolun efsanesi Diego Armando Maradona, İtalya’da vergi kaçırma suçuyla yargılandığı davadan affa uğradı. İşte detaylar…

Maradona öldükten sonra aklandı!

AJANSSPOR-HABER

Arjantinli futbol efsanesi Diego Armado Maradona hakkındaki 30 yıllık dava nihayet sona erdi. İtalya'da oynadığı dönemde vergi kaçmaktan yargılanan eski futbolcu için mahkeme kararını açıkladı. 

Buna göre İtalya Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz aylarda hayata veda eden futbol yıldızının vergi affına hak kazanması gerektiğine karar verdi.

34 milyon Sterlin'lik vergi borcu çıkmıştı

Maradona, Napoli forması giydiği 1991 yılında 2,5 milyon Sterlinlik bir vergi kaçakçılığı ile suçlanmış daha sonra bu rakam toplam faizle birlikte 34 milyon Sterlin'e yükselmişti.

"Şampiyona haysiyeti geri verildi"

Polis soruşturma kapsamında, 2006 yılında Maradona'nın değerli küpeleri ve bir Rolex saatine el koymuştu. Yaşanan gelişme sonrası avukat Angelo Pisani, "Bu karar nihayet bir şampiyona şeref ve haysiyetini geri veriyor. O her zaman masum olduğunu biliyordu" açıklaması yaptı. 

Kariyerinde Arjantin Milli Takımı ile Dünya Kupası, Napoli ile de İtalya şampiyonluğu bulunan Diego Armando Maradona, 25 Kasım 2020'de 60 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler