Maradona, ölmeden önce uyuşturucu ve alkol almamış

23.12.2020 - 16:31 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 16:35

Arjantin'de geçtiğimiz ay hayatını kaybeden efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın ölümünden önce uyuşturucu veya alkol almadığı ortaya çıktı. Peki Maradona'nın ölüm sebebi ne? İşte tüm detaylar...

Maradona, ölmeden önce uyuşturucu ve alkol almamış

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında yer alan Diego Armando Maradona, geçtiğimiz ay 'kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi' nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Ölümünde ihmal var mı?

Efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın ölümünde ihmal olup olmadığını üzerine Arjantin'de San Isidro Savcılığı, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Maradona'nın vücudunda herhangi bir maddenin olup olmadığını analiz edecek toksikolojik raporu bugün açıklandı.

Rapora göre Maradona'nın kan, idrar ve nazal sürüntü testlerinde alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmazken, bağımlılık ve depresyon tedavisinde kullanılan bazı psikotrop ilaçları kullandığı belirtildi.

Kullandığı ilaçlar, kalp krizine sebep olmuş olabilir

Yapılan testlerde Maradona, depresyon ve bağımlılık tedavilerinde kullanılan Venlafaksin, Ketiapin, Levetirasetam ile Naltrekson ilaçlarını kullandığı saptandı.

Kullanılan ilaçlardan Ketiapin'in yan etkisinde kalp atış ritminin bozulmasına neden olabileceğinden, Maradona'nın kullanmasının uygun olup olmayacağı araştırılıyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler