(ÖZET) İtalya - Arjantin Maç Sonucu 0-3

Ali Bozkurt
01.06.2022 - 23:13 | Son Güncellenme: 02.06.2022 - 00:00

Finalissima Büyük Final maçında İtalya ile Arjantin karşı karşıya geldi. Arjantin, Lautaro Martinez, Di Maria ve Dybala golleriyle maçı kazanıp kupayı aldı. İşte detaylar...

(ÖZET) İtalya - Arjantin Maç Sonucu 0-3

AJANSSPOR HABER

Finalissima  Büyük Final maçında Avrupa Şampiyonu İtalya ile Güney Amerika şampiyonu Arjantin karşı karşıya geldi. Messi'nin tutulmadığı karşılaşmada Arjantin, 3-0'lık skorla üstün çıkarak Büyük Final maçında kupayı alan taraf oldu. İşte tüm detaylar...

Messi getirdi, Lautaro Martinez bitirdi

Arjantin'de Messi, karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. İtalya'nın savunmasını zorlayan Messi, karşılaşmanın 28. dakikasında ceza alanı dışında topla buluştu. İçeriye doğru hızlanan Messi, ön direğe doğru girdi. İçerde Lautaro Martinez'i gören Messi topu Martinez'e yolladı ve Lautaro Martinez'in sadece dokunması kaldı. Arjantin bu golle birlikte perdeyi açan taraf oldu.

Lautaro Martinez'den harika pas Di Maria'dan gol

İlk yarının bitmesine dakikalar kala Arjantin, orta sahada Lautaro Martinez'in kaptığı topla atağa çıktı. İçeriye doğru gelen Lautaro Martinez, araya koşan Di Maria'ya attıığ şık pasa Di Maria'da aynı güzellikte cevap verdi ve 45+1'de Arjantin'i 2-0 öne geçiren golü attı. Arjantin, ilk yarıda iki farklı öne geçerek kupaya göz kırptı.

Oyuna girdi golü yazdı

Arjantin, karşılaşmanın 90+3. dakikasında son saniyeler kala atağa çıktı. Messi'nin orta sahadan kazandığı ve içeriye doğu götürdüğü pozisyonda İtalya'n oyuncular araya girdi ve top Dybala'nın önüne düştü. Ceza alanı çizgisinin üstünden topu kaleye yollayan Dybala, takımını 3-0 öne geçirdi ve karşılaşmanın sonucunu belirledi. 

Finalissima Kupası Nedir?

Artemio Franchi Kupası 1985 ve 1993 yıllarında Avrupa Futbol Şampiyonası galibi ile Copa América şampiyonu arasında iki kez düzenlenen turnuva. Avrupa ve Güney Amerika'daki kulüpler arasında oynanan Kıtalararası Kupa'nın millî takımlara uyarlanmış halidir. 1992 ve 1995 yıllarında oynanıp daha sonra FIFA tarafından FIFA Konfederasyonlar Kupası olarak düzenlenmeye başlayan Kral Fehd Kupası'nın öncülüdür. Kupa adını 1972-1983 yılları arasında UEFA başkanlığı yapan ve bir trafik kazasında hayatını kaybeden Artemio Franchi'den almıştır.

Finalissima Kupasını Kimler Kazandı?

21 Ağustos 1985 yılında ilk kez oynanan Finalissima Kupasında Euro 1984 şampiyonu Fransa ile 1983 Copa América şampiyonu Uruguay karşı karşıya geldi. 20 bin taraftarın izlediği karşılaşmayı 2-0'lık skorla kazanan Fransa kazanarak ilk kupayı müzesine götüren taraf oldu. 

Daha sonra 24 Şubat 1993 yılında düzenlenen Finalissima'ya bu sefer 1991 Copa América şampiyonu Arjantin ile Euro 1992 şampiyonu Danimarka katıldı. 34 bin taraftarın izlediği karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Penaltılara uzayan karşılaşmayı 5-4'lük skorla kazanan taraf Arjantin oldu ve Maradona ile kupaya uzanmayı başardı.

Son olarak ise İtalya'yı 3-0'lık skorla yenen Arjantin, 2022'de bir defa daha kupayı kazanarak üç defa düzenlenen kupanın ikinci defa sahibi olmayı başardı.

İŞTE DEV MAÇIN ÖZETİ

Senin için hazırladığımız haberler