Napoli: 2 Barcelona: 4 (Maç Sonucu - Özet)

Feride Kara
25.02.2022 - 01:05 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 01:24

UEFA Avrupa Ligi Play-Off ikinci maçında Napoli'yi 4-2 mağlup eden Barcelona son 16 turuna kalırken maç iki takımın efsanesi Maradona stadında oynandı

Napoli: 2 Barcelona: 4 (Maç Sonucu - Özet)

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona, deplasmanda Napoli'yi 4-2 yenerek tur atlayan taraf oldu. Nou Camp'ta oynanan ilk karşılaşmadan 1-1'lik sonuçla tamamlanmıştı. 
 

Barcelona 4 golle kazandı

Barcelona, Napoli'yi deplasmanda 4-2 mağlup etti ve toplamda 5-3'lük skora ulaşarak adını bir üst tura yazdırdı. Barcelona'nın gollerini 8.dakikada Jordi Alba, 13.dakikada Frenkie de Jong, 45+da Gerard Pique ve 59.dakikada Pierre Aubameyang attı. Napoli'nin gollerini ise 23.dakikada penaltıdan Lorenzo Insigne ve 86. dakikada Matteo Politano attı. Maçın öncesinde iki takım Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş için pankart açarak 'Stop War' (Savaşı durdurun) dediler.

Napoli'nin stadı'nın ismi Diego Armando Maradona olmuştu

Dünya futbol tarihinin en efsane isimlerinden olan ve kalp krizi sebebiyle 26 Kasım 2020'de ülkesi Arjantin'de vefat eden Maradona'nın ardından çok sevildiği Napoli kentinde binlerce taraftar, kendisini anmak üzere San Paolo Stadı önünde toplanmıştı. Sonrasında ise Napoli Belediyesi San Paolo Stadı'nın adını Diego Armando Maradona olarak değiştirilmesini onaylamıştı.  7 yıl boyunca Napoli’ye 2 lig şampiyonluğu getiren Maradona'ya Napoli Belediyesi, 2017 yılında fahri vatandaşlık da vermişti.

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi ile UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda kuralar 25 Şubat Cuma günü saat 14.00'te çekilecek. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenecek kura töreninde, Avrupa futbolunun en önemli ikinci ve üçüncü organizasyonunun son 16 turu eşleşmeleri belli olacak. UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin elenmesiyle tek temsilci olarak Galatasaray kaldı. Sarı kırmızılılar lider tamamladığı için kura çekimine seribaşı olarak katılacak.

Senin için hazırladığımız haberler