Maradona'nın oğlu: "Bedelini ödeyecekler"

13.12.2020 - 16:48 | Son Güncellenme: 13.12.2020 - 16:53

Arjantin'de geçtiğimiz ay hayatını kaybeden efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın ölümü hala gündemde. Son olarak Maradona'nın hayatını kaybetmesinin arkasında sağlık ihmali olduğu iddia edildi. Bu iddialar karşısında ünlü futbolcunun oğlu Diego Armando Maradona Sinagra, İtalyan medyasına açıklama yaptı. İşte detaylar...

Maradona'nın oğlu: "Bedelini ödeyecekler"

Orhan GÜLEK - DETAY HABER

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından Diego Armando Maradona'nın ölümü hala gündemde sıcaklığını koruyor. Ünlü futbolcunun ölümünde sağlık ihmali olduğu iddia ediliyor.

Ne olmuştu?

Maradona'nın ölümü sonrası başlatılan soruşturmada hemşire Dahiana Gisela Madrid, itirafta bulunmuş ve düzenli bir tıbbi kontol yapılmadığını açıklamıştı. Daha sonra ise hemşire Gisela'nı avukatı doktorları suçlamıştı.

Maradona'ya yanlış ilaç mı verildi?

Gisela'nın avukatı Rodolfo Baque "Hemşire Dahiana, onu tedavi etmekten sorumlu kişi değildi. O sadece doktorun verdiği ilaçları Maradona'ya veren kişiydi. Maradona ilaçların yanında başka haplar da alıyordu (Antidepresan ve uyuşturucu) ve bu ilaçlar onun kalp hızını arttırıyordu. Doktorların bunu bilmesi lazımdı. Doktorlar nasıl olur da bunu bilmez? Hiçbir ekstra kontrol yapılmadı. Eğer kontrol yapılsaydı kalp atışı normal hızda çalışmaya devam edebilirdi. İlaçların yan etkisi hiç düşünülmedi. Bu bilgisizlik veya cahillik" ifadelerini kullanmıştı.

"Bedelini ödeyecekler"

Maradona'nın oğlu Diego Armando Maradona Sinagra, babasının ölümü arkasındaki ihmalleri, koronavirüs rahatsızlığından dolayı geç öğrendiği açıkladı. Sinagra "Koronavirüs beni çok kötü etkiledi. Babamın öldüğünü bilip, hastanede tek başıma yatmak çok zordu. Bu virüs beni az kalsın öldürüyordu. Babamı cennette öpmeye gidiyordum az kalsın. Hastaneye kaldırıldığım için, son birkaç gün olanları çok az takip edebildim. Devam eden bir soruşturma var. Kardeşlerimle duruşmalara gideceğiz. Bu işin yargı boyutu var. Eğer babamın ölümünde bir ihmal varsa bunun sorumluları bedelini çok ağır ödeyecek" ifadesini kullandı.

"Babam, çok genç yaşta hayatını kaybetti"

Diego Armando Maradona Sinagra yaptığı açıklamada "Çok kötü hissediyorum, sürekli uyumak istiyorum. Babam çok genç hayatını kaybetti. Bunu kabullenemiyorum, kabul edemiyorum. Ailesi ile birlikte geçireceği daha çok uzun yıllar vardı. Onu bu kadar erken kaybetmeyi kabul edemiyorum. Hayat böyle bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

60 yaşında hayatını kaybeden efsane futbolcu Maradona kariyerinde Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell's Old Boys formaları giymişti. Futbol kariyeri boyunca ise 588 maça çıktı. 312 gol kaydetti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler