Maradona'nın ölümünden sorumlu tutulan görevliler adam öldürmekle suçlandı

Feride Kara
14.04.2022 - 19:43 | Son Güncellenme: 14.04.2022 - 19:53

Maradona'nın ölümüyle ilgili soruşturma sekiz sağlık görevlisinin kaybı "önlenebilir" olduğu için ihmal yoluyla adam öldürmekle suçlanmasıyla sonuçlandı.

Maradona'nın ölümünden sorumlu tutulan görevliler adam öldürmekle suçlandı

Dünya futbolunun en büyük efsanelerinden biri olan Diego Armando Maradona 25 Kasım 2020'de Tigre kentinde 60 yaşında hayatını kaybetmiş ve ölüm sebebi "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" olarak açıklanmıştı.

Suçlu bulunurlarsa 8 ila 25 yıl hapis cezası verilecek

Savcılar, Diego Maradona'yı ölmeden önce tedavi eden sağlık personelini "ihmalkarlıkla adam öldürmek" suçundan mahkemeye çağırdılar. Maradona'nın ölümünü araştıran savcılar, efsane ismin bakımıyla suçlanan sağlık ekibinin sekiz üyesinin onu "çaresizlik durumuna" soktukları için yargılanmalarını istedi. Maradona'nın aile doktoru ve beyin cerrahı Leopoldo Luque, psikiyatrist Agustina Cosachov ile birlikte öncelikle sağlığından sorumlu olan kişilerdi. Suçlu bulunurlarsa, sanıkların 8 ila 25 yıl hapis cezasına çarptırılabilecekleri bildirildi.

İlgini Çekebilir
Maradona'lı Eljif Elmas şampiyonluğa ortak!
Habere Git

Ölüm sebebi açıklanmıştı

Futbol tarihinin Pele ile en büyük ismi olarak kabul edilen Maradona'nın ölüm sebebi "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" olarak açıklanmıştı. Otopsi raporunda, Maradona'nın ölümünden önce alkol ve uyuşturucu madde kullanmadığı belirtilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler