Sevilla, Galatasaray'dan Marcao ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

11.07.2022 - 12:39 | Son Güncellenme: 11.07.2022 - 15:21

La Liga ekibi Sevilla, Galatasaray'dan transfer ettiği Brezilyalı stoper Marcos do Nascimento Teixeira ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Detaylar haberimizde...

Sevilla, Galatasaray'dan Marcao ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

İspanyol kulübünden yapılan açıklamada, cuma günü Galatasaray varılan anlaşmanın ardından sağlık testlerinden geçen Marcao ile 30 Haziran 2027'ye kadar sürecek olan sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Serbest kalma bedeli 50 milyon Euro

Sevilla'nın 15 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı ve yeni sezon öncesi ilk tranfseri olan 26 yaşındaki Brezilyalı stoperin serbest kalma bedeli ise 50 milyon Euro olarak açıklandı.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Galatasaraylı futbolcu rap performansıyla coşturdu!
Habere Git

Seul kampına katıldı

Marcao'nun Galatasaray performansı

Galatasaray'ın 2018-19 sezonunun devre arasında Portekiz ekibi Chavez'den 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Marcao, sarı kırmızılı formayla 140 resmi maça çıkıp 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Brezilyalı futbolcunun güncel piyasa değeri 14 milyon Euro.

Galatasaray, Marcao'dan ne kadar kazanacak?

Galatasaray, Marcao'nun transferi için Sevilla ile anlaşmaya varıldığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

KAP'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel Futbolcumuz Marcos Do Nascimento Teixeira'nın transferi konusunda Sevilla Football Club, S.A.D. ile anlaşmaya varılmıştır. 

Yapılan anlaşmaya göre Sevilla Football Club, S.A.D., Şirketimize bonuslar ile birlikte 15.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir.  Oyuncunun ileride bir başka kulübe kiralanması ya da satılması durumunda, elde edilecek transfer bedeli karının %10'u ayrıca Sevilla Football Club, S.A.D. tarafından Şirketimize ödenecektir."

Galatasaray'dan veda mesajı

Senin için hazırladığımız haberler