Marcao, Zenit'in Transfer Teklifini Reddetti: Sevilla'ya Gitmek İstiyorum

İsa Kethüda
27.06.2022 - 11:03 | Son Güncellenme: 27.06.2022 - 11:14

Galatasaray transfer haberleri. Galatasaray'ın savunma oyuncusu Marcao, Zenit'ten gelen transfer teklifini kabul etmedi. Brezilyalı oyuncu Sevilla'ya gitmek istiyor.

Marcao, Zenit'in Transfer Teklifini Reddetti: Sevilla'ya Gitmek İstiyorum

Son olarak Konyaspor'dan savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakçı'yı kadrosuna katan Galatasaray'da Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao da takımdan uçmak üzere. Zenit'ten transfer teklifi alan savunma oyuncusu kariyerine İspanya'da devam etmek istiyor.

Cenk Ergün ve Okan Buruk görüşecek

Skorer'de yer alan habere göre; Galatasaray, 2022-2023 sezonu için bugün Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde topbaşı yapacak. Başkan Dursun Özbek, Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Futbol Direktörü Cenk Ergün ve Okan Buruk tesislerde bir toplantı yaparak transfer edilmesi düşünülen isimleri masaya yatıracak.

Marcao, Sevilla yolunda

Sarı-kırmızılılarda transfer çalışmalarının yoğunluk kaznadığı bu dönemde Marcao'ya ciddi bir talip çıktı. La Liga ekibi Sevilla, Brezilyalı savunmacıyı kadrosuna katmak için ısrarcı tavrını sürdürdü. İspanyollar, Marcao için son olarak transfer teklifini 12 milyon Euro'ya yükseltti.

Zenit'in teklifini reddetti

Sevilla'ya transferi an meselesi olarak gözüken Marcao'ya aynı dönemde Zenit de talip oldu. Brezilyalı futbolcu Rusya'da forma giymek istemediğini doğrudan belli etti. Tecrübeli stoper, Zenit'in kendisine yaptığı transfer teklifini "Kariyerim için Sevilla’ya gitmek istiyorum" diyerek reddetti.

Galatasaray'da opsiyon ısrarı

Sarı-kırmızılılar, İspanyol ekibine transfer olmak isteyen Marcao'nun bu talebine sıcak baktı. 12 milyon Euro'luk bedeli kabul etmek üzere olan Galatasaray kurmayları, sözleşmeye bir sonraki satıştan pay koydurmak için harekete geçti.

Sözleşmesi 2024 yılına kadar

26 yaşındaki stoper geçtiğimiz sezon Galatasaray'da vazgeçilmez isim oldu. Marcao hem Fatih Terim hem de Domenec Torrent yönetiminde takıma ilk yazılan isimler arasında yer alırken geçtiğimiz sezon toplamda 38 müsabakada oynama şansı yakaladı. Brezilyalı futbolcu bu süreçte rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Sevilla'ya transfer olması için geri sayıma geçilen Marcao'nun sarı-kırmızılılarla olan mevcut sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. Brezilyalı oyuncunun güncel piyasa değeri 14 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Marcao'nun alternatifi Denayer

Marcao ile vedalaşmak üzere olan Galatasaray, Brezilyalı oyuncunun alternatifini buldu. 

Sarı-kırmızılılar, Olimpik Lyon'dan ayrılan ve bonservisi elinde olan Jason Denayer'i transfer etmek için harekete geçti. Süper Lig devinde Marcao'nun vedasının ardından Belçikalı futbolcunun transfer edileceği öğrenildi.

Galatasaray'da 50 maça çıktı

Sarı-kırmızılı takıma geri dönmeye sıcak bakan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul'da futbol direktörü Cenk Ergün'le bir araya gelen Jason Denayer, 2015-16 ve 2017-18 sezonlarında kiralık olarak Galatasaray’da top koştururken 50 resmi maçta sahaya çıkmıştı.


Lyon’dan ayrılan ve bonservisi elinde olan 26 yaşındaki Belçikalı futbolcunun, Abdülkerim Bardakçı transferine rağmen kadroya dahil edilmesinin planlandığı belirtildi. Denayer’in gelmesiyle beraber Nelsson, Abdülkerim ve Belçikalı oyuncu savunmada forma rekabetine girecekler.

Mert pahalı geldi yerine Onur Bulut

Galatasaray’ın sağ beke yerli alternatif için arayışları sürüyor.

Mert Müldür için 8 milyon euro isteyen Sassuolo’nun konunun pazarlığa kapalı olduğunu iletmesinden sonra bir değerlendirme yapan sarı-kırmızılılarda, Teknik Direktör Okan Buruk’un kararına göre hareket edileceği öğrenildi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın şampiyonluk transferi: Talisca
Habere Git

Yüksek maliyeti nedeniyle Mert Müldür için frene basan Cim-Bom’da, Buruk’un Kayserisporlu Onur Bulut’a onay vermesi durumunda bu dosyanın yeniden açılacağı bildirildi. Galatasaray’ın Onur için maksimum 1.5 milyon Euro'yu gözden çıkardığı ifade edildi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL- Murat Sancak onları transfer etmek istiyor! Fenerbahçe ve Galatasaray...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler