Hayrettin Demirbaş: "Marcao olsaydı, Galatasaray liderdi"

İsa Kethüda
28.09.2021 - 17:39 | Son Güncellenme: 28.09.2021 - 17:47

A Milli Takım ve Galatasaray'da takım kaptanlığı yapan Hayrettin Demirbaş, Marcao'nun yokluğunun Galatasaray'ı liderlikten ettiğini söyledi. İşte detaylar...

Hayrettin Demirbaş: "Marcao olsaydı, Galatasaray liderdi"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın kalesini 11 yıl koruyan, A Milli Takım ve sarı kırmızılı takıma kaptanlık yapan Hayrettin Demirbaş, Marcao'nun yokluğunun Galatasaray'ı liderlikten ettiğini söyledi. 

"Marcao takımın yüzde 30'u"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Demirbaş, "Bana göre takımın ve defansın en önemli adamı Marcao'ydu, hatta bir ara onu gönderme ihtimali doğdu. Eğer Marcao gönderilseydi, Galatasaray geçiş dönemini çok zor atlatacaktı. Allah'tan bu hatadan dönüldü. Bütün defansı toparlayan futbolcu Marcao... Takımın yüzde 30'u... Nelsson ayarında Türkiye'de çok stoper var. Çok pozisyon hatası yapıyor" dedi.  

"Marcao kavga olayında bütünüyle haksız değil"

Demirbaş, "Kerem Aktürkoğlu olayında herkes Marcao'yu suçluyor; ama ben öyle düşünmüyorum. Yaşın küçük olmasına rağmen, sus işareti yapıyorsun. Zaten defans oyuncusunun, baskı altında, üzerine yük biniyor. Atak üstüne atak karşılıyor. Sinirleri yıpranıyor. Bir de öyle sus işareti gelince, kendine hakim olamadı. İnsanın kendine yaptığını kimse yapmıyor. Keşke öyle bir olay olmasaydı. Bu olay olmasaydı ve Marcao ceza almasaydı, şu anda Galatasaray liderdi. Net konuşuyorum. Marcao takımın en az yüzde 30'u... Durduğu yeri biliyor, doğru hamleler yapıyor" diye konuştu. 

"Diagne'nin sahada duruşu her zaman için Galatasaray adına bir avantajdır"

Mbaye Diagne'nin takım için çok önemli olduğunu belirten Hayrettin Demirbaş, "Haftalardır yorumlarla Diagne'yi küstürmeye çalışıyorlar. Diagne'nin sahada duruşu her zaman için Galatasaray adına bir avantajdır. Nerede duracağını, ne yapacağını biliyor. 11'de oynatmak zorunda değilsin; sonradan oyuna girse bile, kafa topuna çıkar, duvar olur, top saklar; illaki takıma faydalı olur. Bunlar da lazım. Her zaman tak tak gol atamazsın. Bazen birden fazla forvetle oynayıp, rakibi defansı açacaksın. Diagne bu takımın futbolcusu. Transfer bitmiş, küstürmek yerine onu motive edeceksin" ifadelerini kullandı. 

"Muslera'ya hayranım"

Hayrettin Demirbaş, "Muslera'ya hayranım, devamlılığı var. Bazen hataları olabilir; ama genelde çok başarılı. Florya'da 100. yıl organizasyonunda Muslera'yla karşılaştım. Hiç tanımama rağmen, geldi bana sarıldı. Hayrettin nasılsın' dedi.  Şaşırdım kaldım, ne kadar iyi bir insan. Şaşırdım kaldım" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler